Inspiratie: zo ziet de nieuwste collectie Rolgordijnen eruit

  • Max Roodhoed
  • Trends, Nieuws

Onze collectie Rolgordijnen is vernieuwd! De collectie speelt in op de laatste trends en combineert de basale kenmerken van een traditioneel rolgordijn met onze herkenbare designstijl en kwaliteit. De collectie blijft beschikbaar met het smarthome-systeem PowerView® Automation en past bij de nieuwste interieurtrend: layering. Zo is de nieuwe collectie stijlvol, smarthome-proof én gericht op energiebesparing

Trendy stoffen en kleuren

Van een zachte uitstraling en een warme sfeer tot een echt designstatement: de collectie Rolgordijnen bevat nu meer dan 500 stoffen, waardoor er altijd een match is met jouw interieur. De 150 nieuwe stoffen bestaan uit verschillende kleuren, dessins en texturen. Binnen de nieuwe collectie is er keuze uit vier verschillende transparanties die verduisteren of juist genoeg licht doorlaten. Een aantal nieuwe stoffen hebben ook een Defend™-coating, een antivirale finish die het risico dat ziekteverwekkers via rolgordijnstoffen worden overgedragen aanzienlijk vermindert.

Ben je op zoek naar duurzame raamdecoratie? Kijk dan eens naar de nieuwe stofserie ReLife®, die wordt gemaakt van gerecycled plastic uit PET-flessen. Een ander duurzaam alternatief zijn de GreenScreen Sea-Tex®-stoffen, die gemaakt zijn van 50% gerecycled plastic afval uit de oceaan.

Bruine en print Rolgordijnen van Luxaflex®

Layering: energiebesparende interieurtrend

De nieuwste trend op het gebied van raambekleding is layering, oftewel het combineren van rolgordijnen en gordijnen in een gelaagde stijl. De interieurtrend is populair omdat het warmte, maar ook extra diepte en een extra dimensie toevoegt aan de ruimte. Hierdoor speel je nog meer met licht en privacy. Lagen voor het raam hebben bovendien een isolerend effect en dragen daarmee bij aan energiebesparing; dat is goed voor het milieu en de energierekening. Combineer ton-sur-ton of contrasterende kleuren en patronen met stoffen als verfijnd linnen, luxueus fluweel en op de natuur geïnspireerde structuren. Denk aan een beige rolgordijn met bladerprint in combinatie met semi-transparante gordijnen. Samen geven ze een luxueuze uitstraling, maar zijn afzonderlijk van elkaar ook erg sfeervol.

Groene print en oudroze Rolgordijnen van Luxaflex®

Een duurzaam en slim huis

Heb of wil jij een slim huis? Laat je rolgordijnen dan installeren met PowerView® Automation, een draadloos smarthome-systeem waarmee je alle raambekleding bedient via een Pebble®, spraakbesturing of de gebruiksvriendelijke app. Wist je dat je dit zelfs kunt koppelen aan je slimme thermostaat? Zo kun je instellen dat als de thermostaat een bepaalde temperatuur heeft bereikt, de verwarming uit gaat en de slimme rolgordijnen omlaag bewegen. Handig!

Beige en groene Rolgordijnen van Luxaflex®

Verbetering van akoestiek

De juiste stof vermindert de galm in een ruimte aanzienlijk. Daarom zijn naast onze gordijnen en vouwgordijnen nu ook onze rolgordijnen beschikbaar in akoestische stoffen. Deze verminderen echo’s in open ruimtes veroorzaakt door harde materialen – zoals muren, glas of harde vloeren – tot wel 60%. Het eerder genoemde layering draagt door de verschillende lagen ook bij aan een betere akoestiek in de ruimte; twee vliegen in één klap!

Nieuwe bediening: SoftRaise®

Als je kinderen hebt, is veiligheid in huis erg belangrijk. We blijven onze producten dan ook innoveren. Alle rolgordijnen konden al op een kindveilige manier bediend worden dankzij LiteRise® of PowerView® Automation, maar nu kunnen we een derde kindveilige bedieningsoptie aan het rijtje toevoegen: SoftRaise®. Je trekt het rolgordijn aan de onderlat met de hand omlaag tot de gewenste positie en gaat op dezelfde manier ook weer vanzelf omhoog.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de nieuwe collectie Rolgordijnen? Deze is vanaf nu verkrijgbaar bij onze dealers. Zoek er via deze link één bij jou in de buurt!