Trend - Zomerse Pastellen in een kunstzinnig jasje

  • Trends

Met de zomer en tropische temperaturen in zicht geven we het interieur een trendy metamorfose met zomerse pastellen in een lichte basis. Hierbij is de raamdecoratie sfeerbepalend. Trendforecaster Monique van der Reijden praat ons bij.

PASTEL & NATUUR

Natuurlijke kleuren en materialen domineren het interieur, maar de showstoppers voor dit seizoen zijn de nieuwe pastelkleuren in lila, botergeel, zalmoranje en hemelsblauw. Op mode- en designgebied zien we een lichtheid met wit in de basis en de kunstzinnige draai zit hem in accessoires, kleden, raamdecoratie en kunst in pasteltinten.

Foto: trendbeeld Muuto ’22 en Luxaflex LightLine® Rolgordijnen

FOREVER WIT

Een rolgordijn is de strakste raamdecoratie die er is. Met fris wit maak je een tijdloze keuze die eigenlijk altijd goed is en overal bij staat. Mooi aan een wit rolgordijn is dat je het verloop van het daglicht gefilterd meemaakt en dat het optimaal bijdraagt aan een lichte en serene sfeer. Voor de nieuwste trendbeleving in huis ga je voor kamerbreed tapijt, een kubistische bank en de hippe multicolour Stack kaarsen. Vanzelfsprekend zijn er ook witteverduisterende rolgordijnen voor in de slaapkamer.

Foto: Lichtblauwe Rolgordijnen van Luxaflex®, stack kaarsen van Yod & Co, bank Aya van Sofa Company

KUNST IN HUIS

Met een kunstobject in de vorm van een vaas, kleed of backgammonspel heb je een waardevolle decoratie in huis met een bijzondere kleurencombinatie. Design met de kleurrijke signatuur van Alex Proba of de figuratieve stijl van Fabienne Meyer zijn te gekke sfeermakers. Stylisten gebruiken vaak kunst als inspiratie voor een kleurenpalet voor het totale interieur.

Foto: Backgammon Alex Proba x Farfetch – private clients, kleed Do a Little dance van Fabienne Meyer & Tom Tailor Home en vazen Block Sgraffito via Conrad Shop

NEOMINT VOOR HET RAAM

De trendkleur neomint was één van de belangrijke trendkleuren tijdens de Milaan Design Week 2022. Deze kleur is zowel natuurlijk als modisch en staat mooi als horizontale jaloezie in huis. Combineer met een wand in dezelfde kleur voor een mono look die de sfeer rustgevend en hip maakt.

Foto: mintgroene Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® en glazen schalen van Kodanska

IN THE MIX

Door kunst en accessoires in een mix van pasteltinten te stylen ontstaat die nieuwe frisse look voor het interieur. Gekleurd glas, lampen in lampionvorm, gekleurde cocktailglazen en semi-transparante rolgordijnen in een zachtgroene of -blauwe tint werken verrassend goed zonder te veel de aandacht te vragen. Zo voelt de ruimte nog steeds zen.

Foto: Interieur Karoline Herr en martini-glazen van Serena Confalonieri en lichtblauw Rolgordijn van Luxaflex®

IN THE MIX

Door kunst en accessoires in een mix van pasteltinten te stylen ontstaat die nieuwe frisse look voor het interieur. Gekleurd glas, lampen in lampionvorm, gekleurde cocktailglazen en semi-transparante rolgordijnen in een zachtgroene of -blauwe tint werken verrassend goed zonder te veel de aandacht te vragen. Zo voelt de ruimte nog steeds zen.

STYLINGTIP: ZWART VOOR ‘S NACHTS

Een tropische sfeer in de slaapkamer voelt overdag heerlijk aan met hout, rotan, gevlochten materialen en pastelkleurig bedtextiel. Maar in de avond heb je behoefte aan geen inkijk en een donker decorum. Voor kamerhoge ramen en de schuifpui worden door Luxaflex® zwarte jaloezieënperfect op maat gemaakt met elektrische bediening op afstand.

Foto: Slaapkamer van Marks and Spencer en zwarte Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®

GEZELLIG IN BAD

Na een warme zomerdag is een verkoelend bad een oase van rust en ontspanning. Richt de badkamer in met hout als ‘warm element’ in de witte ruimte. Laat houten jaloezieën het dakraam verrijken en ervaar de warme uitstraling van hout. De accessoires van Kodanska zijn een mooie aanvulling op de sfeer!

Foto: Houten Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® en accessoires van Kodanska