Zo overleef jij warme zomernachten!

Schijnt de zon de hele dag naar binnen in jouw slaapkamer? Dan loopt de temperatuur al gauw hoog op. Niet fijn als je wilt slapen en opladen voor de volgende dag. Met deze vijf tips houd je je slaapkamer koel tijdens de zomermaanden!

Zo overleef jij warme zomernachten!

Tip 1: Houd je hoofd koel

Door te zweten koel je af, hierdoor kan jouw lichaam met verschillende weersomstandigheden omgaan. Het gebruik van de juiste materialen helpt hierbij. Denk aan een verkoelend hoofdkussen met watergel in combinatie met een ventilerend dekbedovertrek, dat je lichaam koel houdt tijdens de hete zomernachten. Een andere optie is je kussensloop in de vriezer te leggen of speciale gelpads gebruiken. Leg beiden overdag in de vriezer en leg de gelpad vlak voor het slapengaan onder je kussen.

Horren

Tip 2: Warmte buitenshuis houden

Hoe verleidelijk de frisse lucht van buiten ook is: houd ramen en deuren dicht. Dit voorkomt dat warme lucht je slaapkamer binnendringt en de temperatuur nog meer oploopt. Houd ook je raambekleding overdag dicht. Zodra de zon ondergaat, kun je alles tegen elkaar openzetten om de boel door te luchten en te ventileren.

Om te voorkomen dat er ongewenste bezoekers (lees: insecten) binnendringen, is een hor een echte musthave om er zeker van te zijn dat de slaapkamer insectenvrij blijft. Heb je last van hooikoorts? Kies dan voor Luxaflex Poll-tex® gaas, dat 90 procent van alle pollen uit de lucht filtert. Een andere fijne optie is ClearView™, dat het zicht naar buiten verbetert en met dunnere draden zorgt voor 25 procent meer ventilatie. Handig!

Tip 3: Afkoelen voor bedtijd

Zorg dat je lichaam afkoelt voor het slapengaan, maar vermijd een koude douche. Je lichaam reageert hier namelijk op met een temperatuurverhoging. De meest verkoelende douche voor het slapengaan is daarom een lauwwarme. Door lauwwarm te douchen gaan je bloedvaten openstaan en verlies je gemakkelijker lichaamswarmte.

Duette® Shades

Tip 4: Verkoelende raamdecoratie

De meeste warmte dringt je huis binnen via het raam. Zonwering is daarom een absolute must en de eerste stap richting een koele slaapkamer. Sommige soorten raambekleding werken extra goed tegen hitte. Duette® Shades zorgen ervoor dankzij een honingraatstructuur dat de kamertemperatuur wordt gereguleerd. Het voordeel van Duette® Shades is dat ze strak in of op het raam worden gemonteerd, zodat je geen last hebt van zonlicht dat door een kiertje naar binnen valt. Je kunt ook kiezen voor buitenzonwering als screens en rolluiken, dat zonlicht al aan de buitenkant van het huis dempt en zorgt voor een koel binnenklimaat.

Bedden en beddengoed van Swiss Sense

Tip 5: Ventilator aan, apparaten uit

Niet iedereen is in het bezit van airconditioning. Toch kun je met andere apparaten al een groot verschil maken, zoals een ventilator. Plaats deze voor je raam en gericht naar je bed, in geval van nood met flessen bevroren water ervoor. Probeer daarnaast om het gebruik van elektrische apparaten zo min mogelijk te houden. Ieder elektrisch apparaat wekt namelijk hitte op. Laat die lampen dus even uit en laad je telefoon niet in de slaapkamer op.

Slaap lekker!

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar onze binnen- en buitenzonwering en de prijzen hiervan? Ga dan langs bij één van onze dealers.