Laat je inspireren door het kleurrijke interieur Marrakech

  • Tips

Warme kleuren in je interieur zorgt voor veel sfeer. Met de vakantie in onze gedachte geven wij je de beste tips voor een interieur uit Marrakech.

Van heerlijke souks tot aan kleurrijke architectuur waar je ogen spontaan van gaan sprankelen. Marrakech is een plek vol cultuur, heerlijk eten en kleurrijke bezienswaardigheden. Ontdek hoe je de warme tinten en welbekende Marokkaanse vloerkleden in je interieur kunt verwerken om jouw woning om te toveren tot een Arabisch paradijs.

Warme tinten à la ‘elhamra’

Wist je dat Marrakech in de volksmond ook wel ‘elhamra’ oftewel ‘Rode Stad’ wordt genoemd vanwege de talloze rode huizen en gebouwen? Ook in de smalle straatjes kom je genoeg rood tegen, zo staat Marrakech ook bekend om zijn kleurrijke vloerkleden. Haal deze look in huis door te kiezen voor een modern vloerkleed. Met een Dutchbone vloerkleed zorg je voor een echte eyecatcher in jouw woon- of eetkamer en verwerk je de elhamra stijl in je interieur. Voor een complete uitstraling maak je het af met accessoires en raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor Plissé Shades in een donkere warme kleur en waan je op de Djemaa el Fna in je eigen woonkamer.

Blauw en groen in je interieur Marrakech

Naast de kleur rood zijn ook de kleuren blauw en groen niet te missen in Marrakech. Laat je inspireren door de prachtige Majorelletuin welke sinds 1980 op de naam van de Franse couturier Yves Saint Laurent staat. Blauwe muren en indrukwekkende groene tuinen waar je niet om heen kunt. Haal de kleur blauw in huis door één of meerdere muren blauw te verven. Combineer het naar eigen smaak met lichte of juist contrasterende kleuren voor een speelse uitstraling. Liever geen blauwe muren? Kies dan voor een blauwe of groene sofa bank en maak het af met houten details door houten jaloezieën te kiezen als raambekleding.

Mozaïek in huis interieur Marrakech

Overal waar je rondloopt in Marrakech kom je prachtige mozaïek tegen. Je kunt ervoor kiezen om echte mozaïektegels te nemen, maar je kunt het ook eenvoudig houden met een op mozaïek geïnspireerd vloerkleed. Zo breng je met een Beija Flor vloerkleed de illusie van Marokkaanse mozaïek in je interieur, leuk voor in de woonkamer! Gebruik als accessoires kussens in warme oosterse kleuren die je voor een leuk prijsje bij Riverdale kunt scoren. Maak het plaatje compleet door voor neutrale raambekleding te kiezen, zoals Duette® Shades in lichte kleuren. Zo voorkom je dat het interieur te druk oogt en blijft de nadruk op het vloerkleed.

Wil je meer inspiratie op doen voor een harmonieuze en sfeervolle inrichting? Lees dan deze blog en ontdek hoe je het Ibiza-gevoel in huis haalt!