Badkamer inrichting! Zo tover je de badkamer om tot thuisspa

  • 11 april 2023
  • Luxaflex® blog
  • Trends

Verdient jouw badkamer ook wat extra aandacht? Kaarsen, planten en stijlvolle raambekleding geven je badkamer een luxe wellness-uitstraling.

Even snel douchen en tandenpoetsen en hup, de deur uit. Elke ochtend en avond staan we in de badkamer, maar meestal nemen we hier niet uitgebreid de tijd voor. Terwijl het zo fijn is om urenlang te badderen. Maskertje op, boekje erbij… Heerlijk! Een voorwaarde is natuurlijk een omgeving waar je helemaal zen van wordt. Wij geven je daarom make-over tips voor de badkamer inrichting, van de mooiste badmat tot stijlvolle én praktische raambekleding.

Welkom in de wellness

Probeer van de badkamer inrichting een plek te maken waar je tot rust komt en de tijd voor jezelf neemt. Je creëert je eigen thuisspa door mooie verzorgingsproducten neer te zetten, zoals een fijne scrub of een exotische handzeep van HK Living. Leg een stapel zachte, luxe handdoeken neer en zorg ook voor een vleugje groen aan de ruimte – van planten in huis worden we allemaal gelukkiger. Voor een extra wellness-effect steek je ook wat geurkaarsen aan als je in bad gaat en zet je een lekker muziekje op. Zo ben je in no time weer opgeladen!

Tip: als je een kleine badkamer inrichting hebt, moet je slim omgaan met de ruimte. Zo is het handig om je badproducten op een vintage trolley te zetten. Of kies voor een decoratieve ladder of een wandrek, waar je je handdoeken en badjas aan kunt ophangen.

Luxe materialen

In een wellness wordt vaak gebruikt gemaakt van luxe materialen. Thuis kun je dit effect ook bereiken, bijvoorbeeld met een mooie marmeren vloer of een grote stenen wastafel. Een paar houten elementen in de badkamer kunnen de ruimte ook een luxueuze uitstraling geven. Houten jaloezieën voor de ramen staan prachtig, maar echt hout is minder praktisch voor een vochtige ruimte. Gelukkig zijn er aluminium jaloezieën en kunststof jaloezieën met de uitstraling van hout, die je eenvoudig kunt afnemen met een vochtige doek. Ideaal!

Kleur bekennen

De badkamer inrichting is meestal een vrij neutrale ruimte, maar dat hoeft zeker niet saai te zijn. Er zijn verschillende manieren om de badkamer op te vrolijken. Denk aan kleurrijke accessoires zoals handdoeken met een exotische print of een felgekleurde badmat. Missoni heeft bijvoorbeeld een bijzonder exemplaar in de herkenbare designprint.

Kleur kun je uiteraard ook terug laten komen in de raambekleding. Kies bijvoorbeeld voor Plissé Shades of Duette® Shades in natuurlijke bloemenpatronen of blauw- en groentinten – dit past mooi in de badkamer inrichting. Een aantal Plissé Shades stoffen is bovendien behandeld met StainStop®, waardoor deze vocht- en vuilafstotend zijn en langer mooi blijven. Het grote voordeel van Duette® Shades is de energiebesparende werking – dankzij de honingraatstructuur blijft de badkamer in de zomer koel en gaat warmte in de winter juist niet verloren. Bovendien zijn de stoffen ook bestand tegen water en vochtige lucht.