Een winters droominterieur, zodat jij klaar bent voor de kerst

  • Tips

Hoe creëer je deze winter een droominterieur? Speel met donker en licht! Check alle stylingtips in de nieuwste blogpost van Monique van Reijden.

Zing jij ook die heerlijke kerstsongs mee op de radio? Elk jaar genieten we in de weken voorafgaand aan kerst en nieuwjaar al volop van een extra warme en feestelijke sfeer in huis. Kerstdecoratie heb je in alle woonstijlen, of je nu houdt van natuurlijk, stoer of klassiek. Iedereen kan op zijn eigen manier het huis versieren! Lichte, bleke naturellen domineren het interieur deze winter en echte musthaves zijn kussens en fauteuils bekleed met een supercomfortabele teddy stof. Mix & match met raamdecoratie in natuurlijke materialen voor jouw perfecte droominterieur.

IT’S CHRISTMAS TIME

Er komen steeds meer alternatieve decoraties voor de traditionele kerstboom, die net zo gezellig en ook nog eens duurzaam zijn. Zet bijvoorbeeld een wit gespoten tak in een vaas en hang er kleine kerstballen en lichtjes in. Deze vaas zet je makkelijk op tafel of op een bijzettafeltje en is in december, maar ook in januari nog sfeervol. Een van de mooiste designfauteuils in de ultieme teddystof van nu is de Little Petra stoel van andtradition.com. Ga erin zitten en je wilt er niet meer uitkomen, zo lekker zacht en comfy!

STOER MET GRIJS

Grijs is de perfecte kleur om in een stoer en landelijk droominterieur toe te passen. Je geeft de sfeer een moderne draai met bijvoorbeeld grijze Twist® Rolgordijnen. Van dichtbij heeft de stof een weefsel dessin waardoor deze raamdecoratie een nog luxere uitstraling krijgt. Mooi te combineren met de nieuwe vloerkleden collectie Silky Shades van dessotarkett.nl. In deze kleden zit ook een natuurlijke en onregelmatige tekening en gelaagdheid. De ietwat verweerde look maakt de totale sfeer leefbaar, bruikbaar en comfortabel. De combinatie van raamdecoratie en kleden is de ultieme oplossing in huis voor optimale akoestiek.

DE WONDERE WERELD VAN RORY DOBNER

We zijn fan van het werk van designer Rory Dobner. Hij ontwerpt de mooiste accessoires van porselein met kunstzinnige illustraties. Wat dacht je van deze zoete kerstborden! Fantasierijke decoraties - bij voorkeur handgemaakt - maken je interieur uniek en persoonlijk. Het zijn de kleinste stylingelementen die juist opvallen. Je kunt bijvoorbeeld ook zelf kerstkoekjes in leuke vormpjes maken. Heel veel kookpret en de schaal op tafel is meteen feestelijk gedecoreerd met deze lekkernijen.

KNUS BIJ DE HAARD

Maak een tijdloze en sfeervolle mix van wit en grijs in het droominterieur door Twist® Rolgordijnen voor het raam te combineren met de nieuwe fauteuil Fried Egg van warmnordic.com. De retrolook van deze stoel past bij elke (hoek)bank en verrijkt de warme sfeer. Door ijspegeltjes in een kale tak te hangen ontstaat binnen het winter wonderland-gevoel en ook deze decoratie blijft de hele winter leuk staan.

EEN SPEL VAN DONKER EN LICHT

Je moet het wel durven, maar schilder de wanden zwart en je hebt meteen een mysterieuze sfeer in huis. De truc is om zwart te combineren met een lichte houtenvloer en lichte meubelen zodat er een mooi spel van donker en licht ontstaat. Vooral met kerst geven de lichtjes, de kerststerren en het heldere glaswerk een sprankeling aan de kerstsfeer. Kaarsjes aan en Merry Christmas!

SPRANKELENDE MAGIE VAN WIT LICHT

Het is eigenlijk heel simpel: de witte slaapkamer geeft een serene sfeer en altijd een fris en schoon gevoel. Het gevaar is dat het soms iets te steriel kan worden. Dankzij deze stylingtips geniet je van het less is more-principe maar heb je toch een warme, gezellige sfeer voor je droominterieur:

Stylingtip 1:

Speel met natuurlijke dessins zoals deze raamdecoratie die op maat is gemaakt voor in het dakraam. Deze witte Duette® Shades hebben een onregelmatig patroon waardoor het daglicht op een speelse en natuurlijke manier binnenvalt.

Stylingtip 2:

Decoreer je bed deze winter met een reeks van witte en zandkleurige sierkussens in verschillende structuren en materialen. De superzachte teddystof is een musthave! Witte plaids van kasjmierwol geven extra warmte en comfort.

Stylingtip 3:

Versier je slaapkamer met een lichtsnoer vol witte ledlichtjes. Je kunt deze sfeerverlichting de hele winter laten hangen, want het geeft de slaapkamer een feestelijke en gezellige uitstraling zonder dat het te veel opvalt.