Geef je interieur een lente make-over

  • Luxaflex® blog
  • Tips

De lente is in het land. Met de eerste zonnestralen en vrolijk fluitende vogeltje loert helaas ook de gevreesde lenteschoonmaak om de hoek. Geen zorgen, want Luxaflex® reikt je handige tips aan voor een frisse make-over van je interieur.

Opgeruimd staat netjes

Goed begonnen, is half gewonnen. Dat geldt ook voor de lenteschoonmaak. Ruim eerst je interieur op voor je je handen in een sopje steekt. Wat stuk of versleten is, kan je sorteren en recyclen. Goede spullen die je niet meer nodig hebt, kan je weggeven, online verkopen of naar de kringloopwinkel brengen. Zo maak je ruimte vrij en houd je makkelijker het overzicht. Plan je opruimmoment ook bewust in, zodat je niet voortdurend je werk moet onderbreken. Muziekje op… en aan de slag! Check ook zeker de handige tips van Luxaflex® om je raamdecoratie te reinigen.

Een frisse wind

Gooi je ramen open! Door goed en regelmatig te ventileren, worden schadelijke stoffen uit de binnenlucht afgevoerd en vochtige lucht, die bv. ontstaat bij koken en douchen, maar ook door ademen en transpireren, uit de ruimte verdwijnt. Goede ventilatie voorkomt ook dat stof en vuil neerslaat, waardoor je dus minder intensief hoeft te reinigen.

Je hoeft niet bang te zijn voor insecten of pollen in huis, daar hebben we op-maat-gemaakte Horren tegen.

Luxaflex® Duette® Shades Dag & Nacht – sfeerbeeld Luxaflex®

Haal het daglicht binnen

Wat een streepje zon al niet voor je humeur kan doen! Haal het beste uit elk seizoen met slimme raambekleding waarmee je de natuurlijke lichtinval kan sturen. Ga bijvoorbeeld voor verticale jaloezieën: je kan de lamellen in elke stand tuimelen om de zonnestralen naar wens binnen te laten en een direct zicht naar buiten te behouden. Ook Plissé en Duette® Shades van Luxaflex® laten je heel flexibel spelen met licht dankzij de optie Top Down/Bottom Up die je het beste uit de dag laat halen: open je raamdecoratie vanaf de bovenkant, de onderkant of ergens tussenin en vind het perfecte evenwicht tussen licht en uitzicht. Overdag licht en ’s avonds donker? Combineer een transparante en verduisterende stof in een ‘Dag & Nacht’ uitvoering van Plissé of Duette® Shades.

Voor twee keer zoveel zicht naar buiten zijn er 25 mm en 50 mm brede horizontale jaloezieën in MegaView® uitvoering met unieke tuimelfunctie; vanwege de extra ruimte tussen de jaloezieën heb je een veel beter zicht naar buiten. Ze kunnen ramen tot maar liefst vijf meter hoog afdekken. De afgebeelde zachtgele kleur combineert mooi met lichtgekleurd eikenhout, wit en zachte naturellen.

Luxaflex® MegaView® Jaloezie 50 mm Luxaflex® MegaView® Jaloezie 50 mm

Het geitenpaadje…

Geen zin of energie om je interieur helemaal aan te pakken? Geen zorgen en geen schuldgevoelens, want met enkele simpele trucs haal je de lente in huis. Verander bijvoorbeeld de indeling van je woonkamer of fleur de hal op met een kleurrijke bos bloemen. Ook oude meubelstukken upcyclen geeft je interieur een nieuwe look en is een leuke, creatieve uitlaatklep.