Houdt de zomer in huis met de trendkleur geel

Hoe geef je je interieur een zomerse draai? Trendwatcher Monique haakt in op de nieuwste woontrends met de trendkleur geel

Houdt de zomer in huis met de trendkleur geel

Haak in op de nieuwste woontrends en kies de trendkleur geel om je huis een zomerse draai te geven. De juiste combinatie met ándere kleuren zoals honinggeel met camel of maïsgeel met roze is hier vooral van belang. De succesvolle ontwerper Sebastian Herkner presenteerde onlangs op de meubelbeurs in Milaan een comfortabele nieuwe bank in kerriegeel voor Linteloo. Maar ook in de mode is geel; de must-have kleur van dit jaar! Zoek je trendy raamdecoratie in de trendkleur geel? Kies dan Duette® Shades van Luxaflex®. Doordat het daglicht gefilterd door de raambekleding schijnt, ontstaat er een warme, zomerse sfeer in huis.

Stylingtip:

Op zoek naar de zomertrend in huis? Deze creëer je gemakkelijk zelf; maak met geel een groot gebaar, zoals het verven van je muur, het stofferen van je bank of het decoreren van je raam met een gele jaloezie. Met een tikkeltje tropische materialen zoals exotische bloemen, grote planten, hout en gevlochten, natuurlijke materialen maak je de styling helemaal af.

Interieuradvies

Laat dat zonnetje maar naar binnen schijnen! Met Duette® Shades creëer je een prachtig verloop van kleur en zorg je voor de nodige privacy. Daarnaast heb je het grote voordeel dat deze raamdecoratie een isolerende werking heeft; in de zomer houden ze de warmte namelijk buiten en in de winter juist de kou. De Duette® Shades kunnen ook geplaatst worden in een kantelend dakraam en zijn bijvoorbeeld zeer geschikt in een zolderkamer met schuin dak.

Verloop

De trendkleur geel is verrassend goed te combineren met roze. In de collectie Houten Jaloezieën van Luxaflex® kun je kiezen voor horizontale jaloezieën met een roze verloop. Hiermee speel je op een subtiele manier met trendy kleuren zonder dat de basisinrichting - die vaak wit is - verandert. Door te mixen & matchen met een geel of roze stoeltje, plaid en sierkussen is de totale sfeer mooi in balans. Om te voorkomen dat het te vrouwelijk wordt, is het toevoegen van zwart- en grijsaccenten een aanrader.

Moodboard

Deze sfeer voelt stijlvol en retro-vintage aan en is geïnspireerd op de mode en interieurtrends uit de jaren ’50 en ’70. Olijfgroene, roodbruine houtsoorten, fluweel en lycra maken in combinatie met geel een verrassend nieuwe ambiance. Grafische dessins verwerkt in een kleed en Roman Shades als raamdecoratie, maken de uitstraling compleet.

Ben je van plan je interieur aan te passen of wil je een heel nieuwe inrichting? Maak dan je eigen moodboard. Verzamel sfeerbeelden van interieurs, maar laat je ook inspireren door mode- en catwalk beelden. Hierin zie je combinaties van kleuren en materialen die vooruitlopen op de interieurtrends! Door staaltjes te verzamelen van je vloer, verf of behang komt de sfeer tot leven op het moodboard.

Botanische slaapkamer

De kleur geel geeft, gemixt met een gedessineerd behang met zowel varens als een grafische print, een botanische sfeer aan de slaapkamer. De diepe, donkere natuurtinten zoals donkergroen, blauw en grijs maken het geheel extra tropisch. Met kerriekleurige Roman Shades van Luxaflex® verduister je ‘s avonds snel en makkelijk het laatste daglicht en wordt het direct sfeervol in huis. De temperatuur buiten stijgt en op deze manier kun je ook binnen gezellig de zomer vieren!