Trend: Gelukkig met groen

Het afgelopen jaar is er veel veranderd, in onze manier van wonen en leven. We zijn duurzamer geworden, less is more en gebruiken meer planten in onze interieur. Wij geven je tips hoe je dit kan verwerken in je interieur.

Trend: Gelukkig met groen

Onze manier van wonen en leven is in het afgelopen jaar drastisch veranderd. We zijn met z’n allen verduurzaamd; we reizen niet meer lukraak overal heen en besteden meer aandacht aan een ‘less is more’ lifestyle. Nu we zoveel thuis zijn, voelen we pas echt de behoefte aan een 100% groene woonsfeer. Kamerplanten, frisse lucht, veel daglicht en een mix van natuurlijke kleuren en materialen hebben direct een effect op ons welzijn en binnenklimaat.

Door Monique van der Reijden

Modern retro met een rolgordijn

Spelen met grote kamerplanten en houten ribbelstructuren geven de zitkamer een moderne retro look. Niet alleen de groene zitbank maakt een comeback, ook het rolgordijn wordt herontdekt. Deze echte designklassieker voor het raam is de meest minimalistische en strakke vorm van raamdecoratie. Laat je inspireren door de collectie van Luxaflex®!

Stylingtip: Met een semi-transparant rolgordijn heb je s ‘avonds geen inkijk, maar geniet je overdag wel van het daglicht dat subtiel door het rolgordijn heen schijnt. Kies een naturelle stof met organische structuur voor een chique look!

Pistachegroen & roze

In deze slaapkamer van Fonq bloeit de sfeer op met een mix van groentinten en tropische prints in het beddengoed, het behang en de sierkussens. De trendkleuren pistachegroen en roze geven een speelse twist aan de sfeer. Combineer rotan en bamboe meubels met witte houten jaloezieën. Zo haal je het voorjaarsgevoel in huis.

Loungebad

In de nieuwste woontrends is de vorm van het traditionele bad snel aan het veranderen. Het nieuwe bad doet denken aan een mini zwembadje of luxe lounge chair gevuld met water. Bij voorkeur in een mooie trendkleur en omringd met ‘vers groen’ zodat je je in een tropisch resort waant. Voor de ramen hangen we een groen rolgordijn met varenprint voor de ultieme wellness-beleving.

Stylingtip: onzichtbaar

Het zijn de niet-zichtbare hightech snufjes die het rolgordijn nog mooier en handiger maken. Zo hebben Luxaflex® rolgordijnen standaard de innovatieve LiteRise®-bediening waarmee je het rolgordijn met één hand omhoog of omlaag trekt. Je hebt dus geen koord meer nodig! Speciaal voor in de badkamer kies je een rolgordijn met Dustblock®-afwerking die extra vocht- en stofwerend werkt.

Zo gezellig is thuiswerken

Thuiswerken is nog nooit zo sfeervol geweest. Maak de werkplek in een rustig hoekje en scherm deze af met een rotan kamerscherm voor wat extra privacy. Kamerplanten verlagen je stresslevel, dus goed om dat binnentuin-sfeertje op de werkplek te stylen. Voor het raam is een vouwgordijn in een zachte groentint ideaal in decoratief en functioneel opzicht. De akoestiek verbetert hierdoor en dat is fijn voor online meetings.

Bladgroen & bruin

In de nieuwste high-end interieurs zijn kamerhoge gordijnen een musthave!

Bij voorkeur in een opvallende kleur zoals bladgroen. Decoreer de wand met een zelfontworpen grafisch patroon in de trendkleur karamelbruin. De styling met meerdere kamerplanten verrijkt de sfeer en zorgt voor een gevoel van comfort.

Groenstyling

In dit trendsignalement gaan we buiten onze comfortzone met de groenstyling. Laat groen terugkomen op de meest verrassende plaatsen in het interieur; van een hangplantje in de hoek van de slaapkamer tot een kunstwerk met abstracte groendecoratie. Voorkom dat er te veel warmte en zonlicht binnenkomt en decoreer de ramen met horizontale jaloezieën. Zwart is een tijdloze en stoere kleur voor raamdecoratie, al helemaal in combinatie met zwarte kozijnen.