Met deze tips houd je je huis (en hoofd!) koel

Hoera, de zomer staat voor de deur. We kunnen weer buiten eten en tot ’s avonds laat in de tuin of op het balkon zitten. Staat de zon de hele dag op jouw huis te branden? Dan warmt het binnen langzaam op. De laatste zomers soms tot tropische temperaturen… Met de juiste raamdecoratie houd je je hoofd (en je huis!) koel tijdens de zomermaanden.

Door Floor Roelvink, tekstschrijver en interieurjunkie

Buiten hartje zomer, binnen heerlijk koel!

Grote kans dat jij dit jaar vakantie viert in je achtertuin of dat je in de zomer doorwerkt vanuit je nieuwe thuiskantoor. Dan is een huis waarin het niet bloedheet wordt extra fijn. De eerste stap naar een koeler huis is de juiste binnenzonwering. Duette® Shades zorgen dat je huis koel blijft in de zomer en warm in de winter. Dit komt door de unieke honingraatstructuur van deze raamdecoratie, waardoor de kamertemperatuur wordt gereguleerd.

Duette® Shades van Luxaflex®, Bloomon

Heb je een serre of een glazen pui aan je huis, dan kan het daar in de zomer snikheet worden. De slim vormgegeven Plissé Shades passen perfect in het kozijn van draai- en kiepramen en glazen deuren in (bijvoorbeeld) een uitbouw. Bij deze raambekleding kun je kiezen voor stof met de speciale warmtewerende Topar® Plus stofcoating, die warmte en zonlicht reflecteert. Het voordeel van zowel Duette® Shades als Plissé Shades is dat ze strak in het raam worden gemonteerd, zodat je geen last hebt van zonlicht dat door een kiertje naar binnen piept. Zonwerende en verduisterende (rol)gordijnen van Luxaflex zijn ideaal voor slaapkamers, zodat je ondanks de zomerhitte moeiteloos in slaap valt.  

Last but not least: binnenzonwering zorgt natuurlijk ook voor sfeer, je benadrukt er de stijl van je interieur mee, het gaat de verkleuring van je vloer en meubels tegen én een bos verse bloemen blijft langer mooi. Een win-win situatie!

Het regent zonnestralen

De warme zonnestralen doen ons goed. We halen er energie uit en worden er vrolijk van. Soms is het licht wat fel aan je ogen en dan zet je een zonnebril op of ga je in de schaduw zitten. Hetzelfde geldt voor je huis: als de zon de hele dag op alle kamers staat te branden, wil je de luiken soms (letterlijk!) even sluiten. Gelukkig zijn er veel mooie oplossingen op het gebied van buitenzonwering.

Door de straling van de zon warmt het glas en de lucht tussen het raam en je raamdecoratie op, soms zelfs tot hoge temperaturen. Met buitenzonwering voorkom je dat de zonnestralen op het glas vallen. Ken je onze Screens al? De trendy doeken van glasvezel bevestig je aan de buitenkant van je raam en beschermen je huis tegen zon en warmte. Bij daglicht kun je nog steeds goed naar buiten kijken. Het is ideale raamdecoratie voor aan de zonkant van je huis.  Je kunt ook kiezen voor een zonnescherm, bijvoorbeeld boven je terras. Zo bescherm je jezelf en je interieur tegen uv-straling en kun je toch zorgeloos een terrasje pakken. Bijvoorbeeld met het buitenservies van Mepal.

Buitenjaloezieën zijn de ultieme vorm van zonwering. De aluminium lamellen weerkaatsen het zonlicht, zodat warmte in huis geen kans krijgt.  

Luxaflex® Screens, Mepal, zonnescherm van Luxaflex®

Hitteplan

Naast de juiste binnen- en buitenzonwering zijn er nog veel meer tips en tricks om je huis koel te houden bij een hittegolf.

  • Een groene tuin zorgt voor schaduw, waardoor je huis koeler blijft. Laat bijvoorbeeld een klimplant langs de buitenmuur van je woning groeien of plant een boom ten zuiden of zuidwesten van je huis. Een paar tegels vervangen voor wat planten helpt ook, Intratuin helpt je op weg.  
  • Geef je slaapkamer een groene of blauwe tint met verf van Flexa. Kleur heeft effect op hoe je een ruimte ervaart en deze kleuren zorgen voor rust, harmonie en koelte (ja, echt!), waardoor je – ook tijdens die warme nachten – ontspannen in slaap valt.
  • Hoe verleidelijk ook voor een beetje frisse lucht: houd ramen en deuren gesloten op een hete dag. Hetzelfde geldt voor je raamdecoratie. Doe alles pas open als het is afgekoeld, zodat het lekker kan doorwaaien.

Intratuin, Plissé Shades van Luxaflex®, Flexa Kleurentrends 2020

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden