Klaar voor de lente met deze prachtige pastelkleuren

De zon breekt steeds vaker door, de krokussen staan in bloei en de vogels beginnen te fluiten. De lente gaat nu echt beginnen! Tijd om je huis een flinke opfrisbeurt te geven, winterse items op zolder te zetten en pastelkleurige accenten te introduceren. Steek de handen uit de mouwen en maak je interieur helemaal klaar voor het nieuwe seizoen!

Een palet van lentekleuren

Lila, zachtroze, zonnig geel en fris groen; van pastelkleuren krijgen we nooit genoeg. Als je een lentegevoel in huis wilt halen, dan is het natuurlijk voor de hand liggend om deze kleuren te kiezen. Maar waar begin je? Je bereikt al veel met kleine accessoires, zoals kussens in zachte pastellen. Of denk aan romantische veldboeketten in stijlvolle keramische vazen, zoals deze exemplaren van HK Living. Combineer verschillende hoogtes voor een speels effect

Wie het iets groter wil aanpakken, kan prachtige designmeubels in pastelkleuren vinden. Een van onze favorieten zijn de design bijzettafels van FEST Amsterdam in tinten als lila, perzik en appeltjesgroen. Ook kun je overwegen om raambekleding in een verrassende pastelkleur op te hangen. In elke kamer brengt dit weer een ander effect teweeg. Zo creëren zachtgroene Plissé Shades in de slaapkamer een kalme sfeer, terwijl je een minimalistische keuken opwarmt door geelgekleurde houten jaloezieën te kiezen.

Beeld: HK Living, Plissé Shades van Luxaflex en FEST Amsterdam

Wil je je interieur écht lente-proof maken? Dan geef je de slaap- of woonkamer een likje verf. Flexa’s trendkleur van het jaar Tranquil Dawn is een prachtige lentekleur, die zich het beste laat omschrijven als een lichte groengrijze tint. De kleur is geïnspireerd op de ochtendlucht en past daarmee perfect in een lentefris interieur!

Beeld: Flexa

De grote lenteschoonmaak

De start van de lente is natuurlijk hét moment om een grote schoonmaak te houden. In plaats van het standaard rondje stofzuigen en soppen, kun je denken aan het opruimen van kasten en het schoonmaken van meubels. Vergeet daarbij de raambekleding niet; hier kan zich gedurende het jaar veel stof en viezigheid op verzamelen. Door je raambekleding regelmatig schoon te maken, blijven de producten langer mooi. Maar hoe begin je deze klus? Lees onze eerdere blogpost met handige schoonmaaktips, zodat je je raambekleding veilig én hygiënisch schoonmaakt.

Beeld: Horizontale Jaloezieën van Luxaflex

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden