Natureltinten geven je voorjaarskriebels

  • Tips

Is jouw interieur ook toe aan een frisse opknapbeurt? Onze trendwatcher Monique van der Reijden geeft stylingtips met zwart-wit, naturellen en de bruisende trendkleuren geel en blauw.

Trendwatcher Monique van der Reijden op zoek naar inspiratie voor jouw interieur anno 2018? Kijkend naar de nieuwste trends valt op dat de basis mooi monochrome met zwart-wit en natureltinten is. Deze combinatie is duurzaam, tijdloos en geeft je de ruimte om elk seizoen iets verrassends te doen in huis. Zoals spelen met de trendkleuren geel en blauw. Hiermee geef je de sfeer in huis met natureltinten nét even een frisse draai!

Leefkeuken: Trend Nordic Vibes

Voor de inrichting van deze leefkeuken komt de inspiratie uit het hoge Noorden. Volgens deze ‘Nordic Vibes trend’ wordt er bij voorkeur in één grote ruimte geleefd met een minimalistische sfeer en natureltinten. Scandinavisch design is het uitgangspunt met duurzaam hout als belangrijkste materiaal. Dat vaak verwerkt is in bijvoorbeeld jaloezieën, de vloer, de eettafel of stoelen. De tijdloze en altijd stijlvolle combinatie van zwart-wit creëert een optimaal contrast en dynamisch gevoel.

Ondanks de beperkte oppervlakte voelt dit interieur ruimtelijk aan, doordat de open keuken niet te dominant is. Zo zijn er geen wandkastjes en zitten alle functies verstopt in het grote, strakke kookeiland. De greeploze deuren en het tot op de grond doorlopende keukenblad maken de keuken een grafisch object in de ruimte. Ook het hoge plafond en de grote raampartijen versterken de ruimtelijkheid. Hoe meer daglicht, hoe aangenamer het vertoeven is in huis. Kies voor witte houten jaloezieën, zonder ladderband. Hierdoor is het zonlicht permanent te ‘sturen’ en behoud je optimaal het uitzicht naar buiten.

Combineer trendkleuren geel en blauw

Geef je interieur een opknapbeurt en combineer zwart-wit met natureltinten. Of met natuurlijke materialen en een bruisende trendkleur zoals geel of blauw. Deze kleuren frissen de sfeer direct op. Zo werkt blauw rustgevend en combineert deze kleur mooi met natuurlijke materialen, zoals een houten vloer of een natuurstenen aanrecht. Geel is ook een bekende kleur uit de natuur. Wel heeft het een grotere ‘signaalfunctie’ waardoor deze kleur al snel te veel is. Je past deze trendkleur dan ook het beste toe als een accent. Decoreer bijvoorbeeld je raam met een gele Duette® Shades; zo krijgt de hele kamer een zonnige uitstraling.

Stylingtip: werk met kleuraccenten

Heb je een klein of smal raam – in een krappe ruimte - dan zijn dunne Horizontale Jaloezieën van Luxaflex® in een knalkleurtje een goed idee als raamdecoratie. Je kunt deze zonder koord met de hand naar boven en beneden bewegen, waardoor het ‘strakke’ kleurvlak optimaal tot zijn recht komt. Het effect is verrassend sfeervol! Laat daarnaast nog wat extra gele kleuraccenten terugkomen in het interieur, zoals een vaasje, kussen of mooie opbergmap. Ook gele bloemen en kaarsen werken altijd goed en zijn sfeerversterkend. Op die manier laat je de ambiance elegant opbloeien in huis.

Weg hoekbank

De nieuwe inrichting van de zitkamer verandert snel. De hoekbank raakt uit de mode en wordt vervangen door een kuipvormige bank met een actieve zit. Je kunt gemakkelijker opstaan én lekker in de hoek zitten, met je benen over elkaar, naar je gesprekspartner gedraaid. Een blauw bankje met een gele fauteuil is een nieuwe combinatie in het interieur; vrolijk en jong!

Metamorfose in de slaapkamer

Heb je zin in meer sfeervariatie in je slaapkamer? Verander de sfeer in tien minuten door Duette® Shades te verwisselen van blauw naar kerriegeel en het dekbed te vervangen. De trendkleur geel in combinatie met hout, wit en een tikkie groen voelt fris, maar niet te verzadigd aan. Stylingtip: wandkleden met franjes breken door! Deze nieuwe must-have is decoratief en verbetert tegelijk de akoestiek in de slaapkamer. Zo ga je van een stoere wintersfeer met blauw en denim naar een zomerse vibe met geel en franjes.