5 stylingtips met de nieuwste interieur trendkleuren

  • Trends, Tips

Maak één weekendje vrij om je interieur klaar te maken voor een gezellig najaar. Wij geven je vijf stylingtips om een hippe sfeer te creëren met de nieuwste trendkleuren voor het komende seizoen.

Maak één weekendje vrij om je interieur klaar te maken voor een gezellig najaar. Wij geven je vijf stylingtips om een hippe sfeer te creëren met de nieuwste interieur trendkleuren voor het komende seizoen.

Stylingtip 1: Slaapkamer in tropische, bohemien chic sfeer

De ‘warmere versie’ van geel en turquoise verovert het interieur. Door deze twee te combineren leg je de basis voor een winterse variant van de populaire tropische sfeer. Met extra kleuraccenten in toffee en karamel, gecombineerd met messing en fluweel, is deze slaapkamer bohemien chic 2.0. Dé nieuwe must-have voor in huis is deze winter een kamerscherm XXL met exotische dessins. Het raam decoreer je met vouwgordijnen in een warme goudgele stof, waarbij de pipings (vouwnaden) zichtbaar zijn voor een tijdloze en klassieke twist.

Stylingtip 2: Toon-op-toon kleuren in de woonkamer

De kleuren uit de woestijn die deze winter het interieur een ongelooflijk warme uitstraling gaven, worden vervangen door nieuwe trendkleuren. Het advies is om de toon-op-toon kleuren mauve, marsala en terra met elkaar te combineren op de wanden. Laat deze van de woonkamer doorlopen in aansluitende ruimtes, zoals de keuken, hal of vide. Schilder de deur ook mee in dezelfde kleur als de wand voor een stijlvol effect. Voor de ramen hang je Plissé Shades die in een diepe steenkleur het daglicht warmer maken als het zonnetje naar binnen schijnt.

Stylingtip 3: Grafische patronen in de ‘blue room’

Dit seizoen lopen blauw- en groentinten, net als in de natuur, naadloos in elkaar over. Wist je dat het kalmerende effect van deze kleuren bewezen is? Met behulp van de juiste styling maak je de ‘blue room’ deze winter trendy. Schilder op je blauwe muur een groot grafisch patroon, leg een vloerkleed met een dessin neer en maak zo een statement in je zitkamer. In de raamdecoratie en in vazen is de ribbel en vouwstructuur actueel voor meer textuur.

Stylingtip 4: Ribbels en strepen stelen de show

Is het je al opgevallen hoeveel ribbels en strepen er opduiken in het interieur? Je kunt zelf kiezen hoe je deze toepast, zolang je maar mixt & matcht. Voor een industriële en stoere look kies je voor een wand van golfplaat materiaal. Meer klassiek is een grijs met bruin streepbehang dat in deze kleurencombinatie zeer modisch is. Voor het raam is het makkelijk kiezen, want met Duette® Shades heb je een ‘bewegend’ ribbelprofiel dankzij de honingraatstructuur van deze isolerende raamdecoratie.

Voor de designlovers onder ons: check de nieuwe kleuren burgundy, clay brown and yellow van de Unfold Pendent Lamp van Muuto. Met een lichtgrijs en bruin decor zijn dit de perfecte accenten!

Stylingtip 5: Klassieke elementen brengen de luxe van weleer

Door de eeuwen heen hebben klassieke interieurs van grote landhuizen, kastelen en paleizen één ding gemeen; de allerbeste ambachtsmannen en kunstenaars werden ingehuurd om met de mooiste materialen de meest luxe sfeer te creëren. De nieuwste woontrends doen de sfeer van toen herleven met wandpanelen, lambriseringen en handgemaakte meubelen bekleed met de mooiste gedecoreerde stoffen zoals fluweel, zijde en damast. Ook bloemdecoraties zorgden in die tijd voor een vleugje romantiek, maar ook tegenwoordig is dit een fijne toevoeging! Opvallend nieuw is de trendkleur Amarant die in combinatie met burgundy en goud de nostalgische stijl tot leven brengen.

Opzoek naar meer interieur trendkleuren? Bekijk dan eens deze kleur: Tranquil Dawn