Een slim interieur? Zo doe je dat!

Als je thuis bent, wil je je ook vooral thuis voelen. Gemak dient de mens en dat wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt in ‘het huis van de toekomst’ – oftewel: slim interieur of smart home. Komt dit je bekend voor? Er komen steeds meer producten en snufjes op de markt om het thuis zo comfortabel mogelijk te maken met nieuwe technologieën. En dat varieert van huishoudelijke apparaten, verlichting, verwarming en televisies tot (spel)computers, audiosystemen, beveiligingssystemen en camera’s. In deze blog lichten we een vijftal smart home producten uit die ons leven én ons interieur veraangenamen!

Slimme verlichting

Deze smart home trend brengt veel voordelen met zich mee zoals comfort, energiezuinigheid, gemak en veiligheid. Vooral dat laatste is belangrijk, want doordat deze apparaten aan elkaar gekoppeld kunnen worden door middel van wifi of bluetooth, kun je jouw huis veiliger maken. Denk bijvoorbeeld aan het op afstand bedienen van verlichting als je niet thuis bent via je smartphone. Zo is slimme verlichting dimbaar, programmeerbaar en reageert het op beweging, zodat je de indruk kunt wekken dat er iemand thuis is.

Een goed voorbeeld zijn de lampen van Philips Hue, waarmee je kunt spelen met licht en jouw huis zelfs in verschillende kleuren kunt verlichten. Zo creëer je ieder ogenblik een andere sfeer die past bij het moment.

slimme-lampen

Bron: Styledbyeve.nl, Koseligblog.nl en ELLE Decoration UK

Automatische raambekleding

Een andere slimme, veilige innovatie voor in huis is ons automatische bedieningssysteem voor je raambekleding: PowerView® Motorisation. Hiermee kun je met je smartphone, tablet of met de Pebble®-afstandsbediening je raambekleding bedienen en aanpassen op licht- en privacybehoeften. Dit kan op elk gewenst moment van de dag en vanaf iedere locatie – zelfs in het buitenland! Op deze manier heeft jouw slim interieur altijd de perfecte sfeer, zowel overdag als wanneer de zon is ondergegaan.

slim-interieur

Luxaflex® Silhouette® Shades, sfeerbeeld, Luxaflex® Rolgordijnen

Intelligente haard

In een knus interieur past een stijlvolle haard natuurlijk prachtig! De warmte en sfeer van een haard in huis zorgen net voor dat beetje extra gezelligheid in deze koude wintermaanden. Wist je dat een gashaard via een app te besturen is? Zo kun je jouw haard gemakkelijk bedienen vanuit je luie fauteuil. Zet deze met één druk op de knop aan of uit en bepaal zelf de hoogte van de vlammen via je smartphone, tablet of afstandsbediening. Dit zorgt voor comfort, gebruiksgemak en luxe in jouw slim interieur. 

smart-home

Bron: Kalfire.nl

Energiezuinige thermostaat

In een smart home staat energie bezuinigen ook centraal. Met een slimme thermostaat, zoals bijvoorbeeld Toon®, kun je (wederom) automatisch en op afstand je verwarming regelen via een app. Stel je weekprogramma in en pas deze aan vanaf iedere locatie, zodat je huis lekker warm is wanneer jij dat wilt. Zo kun je de verwarming nog even uit laten als je later thuis bent dan verwacht en voorkom je onnodig stoken. Bijkomend voordeel: doordat deze innovatie continu inzicht biedt in je stroom- en gasverbruik, kun je besparen op je energierekening.

smart-home

Bron: Luxaflex®, Toon®

Kunstzinnige televisie

De televisie kan een echte eyecatcher in huis zijn, maar niet iedereen vindt het grote, zwarte scherm op de muur geen mooie toevoeging aan het interieur. Daar heeft Samsung de perfecte oplossing voor ontworpen: een platte televisie met een stijlvolle zwarte, witte of houtkleurige omlijsting. Op deze manier lijkt de televisie net een schilderij of foto aan de muur – kunstzinnig en stijlvol tegelijk! Hang hier diverse fotolijstjes of andere kunstwerken omheen, zodat dit een mooi geheel vormt op je wand. Ook fijn; je kunt kiezen uit 100 verschillende kunstwerken in allerlei vormen en kleuren, zodat deze naadloos aansluit bij de stijl van jouw huiskamer. En uiteraard is dit een smart tv, waarbij je de beelden via je smartphone kunt aanpassen.

 

slim-interieur

Bron: midden Samsung®, overige beelden Luxaflex®

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden