Drie essentiële meubels voor de baby- en kinderkamer

Een babykamer inrichten is een heel project. Zeker als het de eerste keer is! De tijden van roze en blauwe kamers zijn voorbij; tegenwoordig zijn er zóveel leuke babyspullen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Lees onderstaande tips voor meubels en creëer de meest kleurrijke, vrolijke en originele kinderkamer voor jouw kleintje!

Tip 1 – Speels behang – Meubels kinderkamer

Zachte pastelkleuren, dierenprints en stippen: tegenwoordig zijn er voor de babykamer de leukste behangetjes te vinden. Laat de keuze van het behang wel afhangen van de rest van de meubels en accessoires. Probeer allereerst een kleurenpalet samen te stellen voor de babykamer. Op die manier zorg je dat de ruimte een mooi en rustig geheel wordt en geen wirwar van stijlen bevat. Kies bijvoorbeeld voor neutrale kleuren zoals wit, nude en zachtgroen. Combineer dit met rotan of bamboe items, zoals een opbergmand in de vorm van een peer. Hier past een behang met een vrolijk (dieren)printje perfect bij! Tip: interieurmerken KEK Amsterdam en Ferm Living hebben printjes waar iedereen vrolijk van wordt.

meubels-kinderkamer

Beeld: Sebra via woonwinkel Flinders.nl en Ferm Living

Tip 2 – Slimme opbergers – Meubels kinderkamer

Ga bij het uitkiezen van babymeubels na of deze praktisch zijn. Er is een eindeloos aanbod van mooie commodes en kastjes, maar bedenk voorafgaand aan de aankoop goed op welke manier je de babykamer wilt inrichten. In een kleine ruimte zijn praktische items als een opbergkast en wandplank bijvoorbeeld een uitkomst. Vrolijk het aankleedkussen op met een opvallende hoes en maak er een gezellig plekje van. Laat je inspireren door onderstaande sfeerbeelden!

meubels-kinderkamer

Beeld: Done by Deer via woonwinkel Flinders, Ferm Living en sfeerbeeld van Luxaflex

Tip 3 – Kleurrijke raambekleding – Meubels kinderkamer

Tenslotte is raambekleding heel belangrijk voor de kinderkamer. Het is immers fijn als je de kamer goed kunt verduisteren en in de zomer koel kunt houden. Investeer in kwalitatieve raambekleding in een vrolijk kleurtje of dessin waar je nog jaren plezier van hebt, ook als de baby een peuter of kleuter wordt. Onze collecties bieden een ruime keuze, van Duette® Shades in lieve bloemendessins tot Plissé Shades in opvallende knalkleuren. Al onze raambekleding is uiteraard verkrijgbaar met kindveilige bedieningsopties zoals LiteRise® en SmartCord®. Laat je bij een van onze dealers informeren over de mogelijkheden.

meubels-kinderkamer

Beeld: Plissé Shades en Duette® Shades van Luxaflex

Heb je zin om ook aan de slag te gaan in andere kamers? Lees dan onze blogs over het inrichten van de keuken, badkamer en zolder.

Share

Twitter Facebook Pin it Email to a friend

Onze producten

Luxaflex® biedt een uitgebreid en compleet assortiment op maat gemaakte raambekleding. Hier vind je een selectie van onze mooiste producten.

Meer over

Vind jouw showroom

Geïnspireerd? Vraag een brochure aan of bezoek een showroom bij jouw dichtstbijzijnde dealer.

Meer over
Kom in onze wereld

Kom in onze wereld

Volg ons op social media en blijf op de hoogte van alle interieurdesign tips and tricks. Je vindt ons op…

Facebook   Pinterest

Volg ons op het notebook

Meld je aan voor alle laatste nieuwtjes over producten, trends en aanbiedingen van Luxaflex® en ontvang het direct in je inbox.

Eindeloze Mogelijkheden