Drie essentiële meubels voor de baby- en kinderkamer

  • Tips

Vrolijk behang, speelse opbergmanden en zachte kleuren. Met deze tips creëer je de mooiste baby- en kinderkamer!

Een babykamer inrichten is een heel project. Zeker als het de eerste keer is! De tijden van roze en blauwe kamers zijn voorbij; tegenwoordig zijn er zóveel leuke babyspullen dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Lees onderstaande tips voor meubels en creëer de meest kleurrijke, vrolijke en originele kinderkamer voor jouw kleintje!

Tip 1 - Speels behang - Meubels kinderkamer

Zachte pastelkleuren, dierenprints en stippen: tegenwoordig zijn er voor de babykamer de leukste behangetjes te vinden. Laat de keuze van het behang wel afhangen van de rest van de meubels en accessoires. Probeer allereerst een kleurenpalet samen te stellen voor de babykamer. Op die manier zorg je dat de ruimte een mooi en rustig geheel wordt en geen wirwar van stijlen bevat. Kies bijvoorbeeld voor neutrale kleuren zoals wit, nude en zachtgroen. Combineer dit met rotan of bamboe items, zoals een opbergmand in de vorm van een peer. Hier past een behang met een vrolijk (dieren)printje perfect bij! Tip: interieurmerken KEK Amsterdam en Ferm Living hebben printjes waar iedereen vrolijk van wordt.

Tip 2 - Slimme opbergers - Meubels kinderkamer

Ga bij het uitkiezen van babymeubels na of deze praktisch zijn. Er is een eindeloos aanbod van mooie commodes en kastjes, maar bedenk voorafgaand aan de aankoop goed op welke manier je de babykamer wilt inrichten. In een kleine ruimte zijn praktische items als een opbergkast en wandplank bijvoorbeeld een uitkomst. Vrolijk het aankleedkussen op met een opvallende hoes en maak er een gezellig plekje van. Laat je inspireren door onderstaande sfeerbeelden!

Tip 3 - Kleurrijke raambekleding - Meubels kinderkamer

Tenslotte is raambekleding heel belangrijk voor de kinderkamer. Het is immers fijn als je de kamer goed kunt verduisteren en in de zomer koel kunt houden. Investeer in kwalitatieve raambekleding in een vrolijk kleurtje of dessin waar je nog jaren plezier van hebt, ook als de baby een peuter of kleuter wordt. Onze collecties bieden een ruime keuze, van Duette® Shades in lieve bloemendessins tot Plissé Shades in opvallende knalkleuren. Al onze raambekleding is uiteraard verkrijgbaar met kindveilige bedieningsopties zoals LiteRise® en SmartCord®. Laat je bij een van onze dealers informeren over de mogelijkheden.