Tips voor thuiswerken in stijl! Voorbereid aan de slag.

  • Tips

Nu we allemaal aan het thuiswerken zijn geslagen is ook de tijd gekomen om dat op een, voor lichaam en geest, verantwoorde en aangename manier te doen. In deze blog, lees je tips over hoe je dat realiseert.

Onze manier van werken verandert in rap tempo. Daar plukken we vaak de vruchten van, maar doordat we 24/7 bereikbaar zijn, en minder behoefte hebben aan een fysieke plek om met elkaar te communiceren, is er meer dan ooit aandacht nodig voor een goede werkplek thuis. Thuiswerken kan een hele uitdaging zijn. Wij geven je in dit blog tips voor thuiswerken!

Om rustig en geconcentreerd te kunnen werken is een optimale lichtbeleving van belang en willen we niet afgeleid worden door te veel felle kleuren of dessins. Wit is de ideale basiskleur voor het interieur en met name de keuze van de raamdecoratie is belangrijk. Met Duette® Shades filter je het felle zonlicht, maar beleef je nog steeds het daglicht optimaal doordat het materiaal semi-transparant is. Zo heb je geen inkijk én is de kamer rustig en licht genoeg om goed te kunnen lezen, werken en wakker te blijven ;-). Hoe donkerder een kamer is, hoe sneller een gevoel van moeheid je productiviteit af doet nemen! Dankzij de semi-transparantie kun je ook voor donkerder gekleurde Plissé of Duette® Shades kiezen, als je iets meer warmte wilt qua sfeerbeleving. En wil je frisse lucht? Gooi gerust je draai-/kiepraam open. Ook daar is goede raambekleding voor.

Stoer en zakelijk

‘Alles wit’ is al snel ongezellig en vaak ook niet zakelijk genoeg. Zoek daarom naar meer contrast door te spelen met zwart. De combinatie zwart-wit is een echte trend en geeft een werkplek een hedendaagse en stoere uitstraling. Het grafische effect dat je krijgt door bijvoorbeeld te kiezen voor horizontale zwarte lamellen in een witte ruimte, zorgt voor een prachtig decor. Laat hier en daar wat zwarte accenten terugkomen, zoals een zwart metalen bijzettafel of een zwarte hanglamp.

Stijlvol en informeel

In plaats van zwart, is de toevoeging van hout ook een goede stylingtip. Een grote houten eettafel die tegen een stootje kan, is een heerlijke plek om aan te werken. Met wat kleine krukjes die je makkelijk aanschuift, ontstaat een iets informelere sfeer die de creativiteit ten goede komt! Mix de strakke look van een licht rolgordijn met een lichte houtprint en je hebt in een handomdraai een stijlvolle werkplek.

Gemak dient de mens!

De optimale lichtinval kan je snel en simpel automatisch instellen, als je je raambekleding uitrust met PowerView Automation.

Hiermee is het automatisch bedienen van raambekleding appeltje-eitje. Je kunt altijd en overal de lichtinval in je woning controleren via de afstandsbieding of vooraf, opgezette tijden of bij bv zonsopgang, instellen met de app voor op je tablet of smartphone. Zo heb je steeds de perfecte werksfeer. Daarnaast zorgt het systeem ook voor extra veiligheid. Je kunt vooraf instellen wanneer je de boel open en weer dicht wilt en door de raamdecoratie op afstand te bedienen kan het - zelfs als je met vakantie bent - lijken alsof je iedere avond de gordijnen dichtdoet en dus gewoon thuis bent. Een goede manier om inbrekers af te schrikken! Fel zonlicht tegenhouden doet het ook als de beste, dus nooit meer last van vervelende glinsteringen tijdens werken op je laptop, monitor of whiteboard.

Meer weten?

Lees dan vooral dit artikel met tips over uw (werk)houding en deze belangrijke tips over uw veiligheid online. Zo ben jij optimaal bezig met de tips voor thuiswerken!