Vier (interieur)tips tegen een winterdip

  • 12 januari 2024
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

In de winter besteden we veel tijd binnenshuis en zien we weinig zonlicht. Dat is niet erg bevorderlijk voor onze stemming zoals je begrijpt. Het blijkt uit onderzoek* zelfs dat een kwart (!) van de Nederlanders last heeft van een winterdip. En dan staat Blue Monday ook nog eens voor de deur. Benieuwd hoe jij de rest de winter goedgemutst door komt? Wij geven je tips!

Sfeerbeeld Sfeerbeeld

Tip 1: Maak een ommetje

Als het buiten nat en guur is, blijf je het liefst binnen op de bank zitten. De truc is om dit juist niet te doen. Zorgen dat je voldoende daglicht ziet is een van de manieren om vermoeidheidsklachten door die vervelende winterblues te verminderen. Haal dagelijks een frisse neus, het liefst zo vroeg mogelijk in het eerste daglicht als het licht nog relatief veel blauw bevat. Blauw licht remt namelijk de productie van melatonine, het hormoon dat je slaperig maakt. Daarnaast doet vitamine D je ook goed, doordat het je gelukshormonen een boost geeft. Maak dus geregeld een ommetje, bijvoorbeeld voordat je thuiswerkdag begint of tijdens je lunchpauze.

Tip 2: Haal daglicht naar binnen

Om energiek de dag te starten, helpt het dus om jezelf zo vroeg mogelijk op de dag bloot te stellen aan veel licht. Dit begint al zodra je je bed uitstapt. Schakel de lichten in en open de raambekleding in je woonkamer of thuiswerkkantoor om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te laten. Kies bijvoorbeeld voor Duette® shades, waarmee je zelf de inkijk en lichtinval kunt regelen. De raambekleding werkt met Top-Down/Bottom-Up, zodat je de lamellen vanaf de bovenkant, onderkant of ergens daartussenin kunt openen voor een veelzijdige lichtinval. Wil je dat dit elke ochtend vanzelf gaat? Kies dan voor een slimme bediening als PowerView® automation, waarbij je de raambekleding automatisch kan laten openen als je wakker wordt en automatisch weer laat sluiten zodra je naar bed gaat.

Zelf ook het comfort van slimme raamdecoratie ervaren? Profiteer nu van 50% korting op het tweede PowerView® product. Klik op de knop hieronder voor de actievoorwaarden.

Meer weten over onze slimme raamdecoratie?

Download hier de gratis digitale brochure en kom alles te weten over PowerView® automation!

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor het aanvragen van de brochure!

Je ontvangt hem zo snel mogelijk in je mailbox

Tip 3: Zorg goed voor jezelf

Zorg er juist in de winter voor dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Dat kan met voldoende groenten en fruit of door het slikken vitamine D, het zonlicht in een potje. Daarnaast kan een beetje selfcare nooit kwaad, zeker niet tijdens de wintermaanden. Neem dus ook geregeld momentjes voor jezelf. Tover bijvoorbeeld je badkamer om tot een heuse thuisspa. Neem een lang, warm bad en lees een fijn boek. Maar plan naast me time, ook gezelligheid in met vrienden of familie. Nodig een vriendin uit voor een kop thee en klets lekker bij of organiseer een borrel met vrienden. Dan heb je iets om naar uit te kijken en raak je niet een sleur. Genieten maar!

Luxaflex® horizontale jaloezieën in badkamer en rolgordijnen in woonkamer
Luxaflex® Duette® shades Luxaflex® Duette® shades

Tip 4: Maak het thuis gezellig

Een warm en sfeervol interieur is in de winter wel zo fijn. Als je huis namelijk opgeruimd en behaaglijk ingericht is, heeft dit een positieve invloed op je humeur. Maak het thuis dus warm en cozy met sfeervolle verlichting, een knus chill hoekje en steek lekker veel kaarsen aan. Deze zijn niet alleen sfeervol, maar zorgen ook voor meer warmte in huis. Win-win!

*Onderzoek van LocalFocus en Kieskompas in december 2020 onder 7.200 Nederlanders