Thuiswerken: tips en trucs

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Thuiswerken wordt steeds meer normaal. Wil jij je eigen thuiskantoor praktisch én stijlvol inrichten? Lees onze blog voor tips en inspiratie.

Het aantal thuiswerkers is de afgelopen periode sterk toegenomen en (deels) thuiswerken zal voorlopig nog wel eens de norm kunnen zijn. Het blijkt namelijk dat thuiswerken voor velen een prettige, maar ook nuttige afwisseling met werk op de zaak geeft. Daarbij wordt ook aangegeven dat we productiever zijn, omdat we minder snel worden afgeleid, mits je thuiswerkplek op orde is.

Werk en privé

De beste manier om werk en privé gescheiden te houden én je grenzen te bewaken is door – als je over een extra ruimte beschikt – een werkkamer in te richten en je thuiswerkplek als een werkplek te zien. Stijl deze op een strakke manier met rechte lijnen, zodat je een rustige en geordende sfeer creëert. Denk hierbij aan zachte basistinten zoals grijs en wit. Voeg hier een aantal natuurlijke materialen aan toe zoals hout en leer, zodat de ruimte niet te kil aanvoelt. Kies ook voor praktische opbergruimten door een kast te plaatsen met lades of deuren; hier kun je papieren en andere benodigdheden uit het zicht opruimen.

Blauwe raamdecoratie helpt je focussen

Wist je dat blauw de kleur van concentratie is? Blauw heeft een rustgevende werking en zorgt ervoor dat jij je goed op je werk kunt focussen. Gebruik blauw op de muur, schilder een kast in een mooie blauwtint of kies voor blauwe raamdecoratie. Pas deze tinten toon-op-toon toe, zodat de ruimte in harmonie is en combineer met rustige wittinten en een vloer met houtlook. Vergeet ook zeker niet om groen te gebruiken, want dit stimuleert balans en rust; twee onmisbare ingrediënten in je eigen home office.

Optimaal licht op je thuiswerkplek

Voldoende licht is nodig om je werk goed te kunnen uitvoeren en dan het liefste natuurlijk daglicht. Maar als je achter je laptop zit, is het heel vervelend als het licht reflecteert in je beeldscherm. Daarom is het van belang dat je de juiste raambekleding in je werkruimte hebt hangen, die jij op ieder moment van de dag kunt aanpassen aan jouw wensen. Onze Plissé en Duette® Shades met top down/ bottom up functie bieden de ideale oplossing, want deze zijn zowel energie-efficiënt als aan te passen naar de perfecte lichtinval en mate van privacy. Zo kun jij ongestoord je werk doen!

Opgeruimd staat netjes

Een geordend bureau zorgt voor een opgeruimd hoofd. Herkenbaar? Houd dat in gedachten bij het inrichten van je werkkamer en plaats praktische kasten en andere opbergmogelijkheden. Ook planten en frisse lucht zorgen voor een opgeruimd hoofd. Dus voldoende groene vrienden die de lucht zuiveren en een raam dat open kan, zijn onmisbaar in jouw home office.

Last but not least; schaf een goede bureaustoel aan met een verstelbaar bureau, waaraan jij ergonomisch verantwoord kunt zitten.