Stijlvolle gordijnen kiezen met Souraya van Binti Home

  • 2 februari 2024
  • Souraya Hassan
  • Trends, Tips

In deze blog vertel ik hoe je met stijlvolle gordijnen nét even een andere keuze kan maken, waarmee je een wow effect in de ruimte creëert.

Als interieurstyliste en oprichtster van online platform Binti Home, merk ik dat bij het kiezen van de raamdecoratie voor bijvoorbeeld de woonkamer vaak wordt gekeken naar kleuren die al in de ruimte aanwezig zijn. Dat is zeker een goed begin, want zo integreer je de gordijnen in het interieur. Toch wordt er nog vaak voor een veilige kleur gekozen zoals grijs of taupe, omdat andere keuzes wellicht wat spannend zijn.

Luxaflex® Gordijnen in het Binti Home inspiratiehuis Luxaflex® Gordijnen in het Binti Home inspiratiehuis

Gordijnen met een luxe uitstraling

Als je gordijnen gaat kiezen voor de woonkamer is het goed om te bepalen wat voor uitstraling je wilt creëren. Raamdecoratie is ontzettend bepalend voor de look and feel in de ruimte en maakt wat mij betreft de ruimte helemaal af. Hierboven zie je een mooi voorbeeld wat de nieuwe gordijnen in deze woonkamer doen voor de ruimte. Het brengt meteen zoveel sfeer en warmte in de zithoek. Deze ruimte is erg hoog. Daarnaast wilde ik de woonkamer graag een lichte en stijlvolle uitstraling geven met oriëntaalse invloeden. Gordijnen met een luxe uitstraling passen hier dan ook goed bij. De prachtige inbetweens met een gouddraad zijn de perfecte match. Ook al kies je bijvoorbeeld voor veel naturellen in je kleurenpalet. Door te combineren en variëren met glansgraden, diverse materialen en het combineren van structuren ontstaat er een stijlvol geheel.

"Als ik ‘s ochtends het in het Binti Home Inspiratiehuis inloop doe ik als eerste de gordijnen open met PowerView® automation. Het voelt bijna als een zen moment en vooral een gevoel van luxe. Naast dat het ontzettend praktisch is vanwege de hoge plafonds én dat ik scènes kan instellen waardoor de gordijnen automatisch dicht gaan, is het echt een cadeautje om de gordijnen op deze manier te bedienen." - Souraya

Vraag de digitale brochure aan

Ontdek het gemak van slimme raamdecoratie met Luxaflex® PowerView® automation

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor het aanvragen van de PowerView® brochure!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Veiligheid en luxe in de woonkamer

In het Binti Home inspiratiehuis zijn onder andere gordijnen opgehangen met een wave plooi. Door het soepele golfeffect vallen de plooien gelijkmatig over de hele lengte van het gordijn. De mooie diepe plooien geven een rijke uitstraling. Alle gordijnen van Luxaflex® zijn verkrijgbaar in combinatie met het slimme PowerView® automation bedieningssysteem. Met PowerView® automation kun je de gordijnen bedienen met je smartphone, tablet of afstandsbediening, ook wanneer je niet thuis bent. Dit geeft een heel luxe uitstraling en tegelijkertijd zorgt het ook voor de veiligheid. Mooi is dat je ook gepersonaliseerde scènes kan creëren, waarbij de raamdecoratie volgens jouw wensen aangepast worden.

Gordijnen met PowerView® automation van Luxaflex® - Luxaflex® gordijnen met waveplooi

Ga je voor verduisterend of inbetween?

Bij het kiezen van gordijnen, is het ook goed om te kijken hoe je de lichtinval en privacy wilt regelen. Aan de hand van verschillende transparanties kan je een keuze maken of je mooi gefilterd licht wilt met (semi-) transparante stoffen of juist een verduisterende stof voor meer privacy. Voor deze woonkamer koos ik bewust voor een transparante stof om het licht mooi gefilterd door te laten. Overdag zorgt deze transparante wel voor de juiste privacy. Voor ’s avonds geeft het iets minder privacy, maar bij het bepalen van de gordijnen voor de ruimte kijk je ook welke elementen belangrijk zijn voor de desbetreffende ramen. Wellicht kies je voor de transparante stoffen voor een raam met weinig inkijk, en juist voor een verduisterende stof voor een raam waar juist wél privacy gewenst is. Kijk dus goed naar jouw huidige situatie en bepaal op basis daarvan de keuze voor de transparantie van de stof.