Terug in de tijd: een interieur met retro accenten

  • Trends

In deze blogpost brengen we de sixties en seventies terug, met onder andere houten designmeubels, grafische prints en keramiek.

Steeds vaker zien we een retro interieur die ons terug naar de jaren ’60 en ‘70 nemen. Denk hierbij aan eigentijdse interieurs met retro elementen, zoals grafische prints, warme kleuraccenten en vintage accessoires. Laat je hieronder inspireren en voeg een vleugje sixties en seventies toe aan je huis, zonder dat het ouderwets oogt.

Houten designmeubels

Een retro interieur wordt vaak gekenmerkt door houten stoelen, banken en dressoirs met slanke poten en zachte, ronde vormen. Denk hierbij aan de iconische Wishbone Chair van Carl Hansen of aan dressoirs met een vintage uitstraling, zoals het Barbier-model van Zuiver. Dit soort klassieke meubels combineren mooi met kussens in zachte rib- en fluweelstoffen.

Het retro thema kan ook doorgetrokken worden in de vloer en muren. Zo is een visgraat vloer helemaal terug van weggeweest. Kies vervolgens als raambekleding bijvoorbeeld voor horizontale jaloezieën in warme aardetinten; die zorgen voor een mooie lichtinval en maken het geheel stijlvol af.

Vintage accessoires

Met de juiste accessoires kun je ook een subtiel vleugje retro in huis halen. Kies bijvoorbeeld voor warmgekleurd aardewerk, zoals de fijne koffie- en theemokken van HK Living. Met wat speurwerk vind je in kringloopwinkels zelfs een keramieken West Germany vaas – de perfecte toevoeging aan een retro interieur. Als je liever een nieuw exemplaar aanschaft, kun je bijvoorbeeld voor een mooie keramieken set van &Klevering gaan.

Grafische patronen

Een van de belangrijkste kenmerken van de jaren ’60 en ’70 zijn natuurlijk de kleurrijke prints. Met zigzag-motieven en andere grafische patronen vrolijk je de boel op. Met opvallende kussens of een stoer vloerkleed creëer je direct een speels effect. De vernieuwde collectie Plissé Shades biedt ook veel retro inspiratie, van etnische patronen tot subtiele aardetinten.

Kleurexplosie

Bij retro denken we tenslotte vooral aan kleur. En dan niet alleen aan warme aardetinten, maar ook bonte kleuruitspattingen van mosterdgeel tot kobaltblauw en poederroze. Maak een statement met horizontale jaloezieën in een van die kleuren of kies voor een metallic-tint. De nieuwe Pure Sense-trendkleuren binnen de collectie hebben een coating op de lamellen, waardoor de raambekleding een warme uitstraling krijgt én minder stof vangt.