Maak jouw interieur klaar voor het voorjaar met vrolijke pastelkleuren!

De zon breekt steeds vaker door, de krokussen staan in bloei en de vogels beginnen te fluiten: de lente is begonnen! Tijd om je huis een flinke opfrisbeurt te geven, winterse items op zolder te zetten en pastelkleurige accenten te introduceren. Steek de handen uit de mouwen en maak je interieur helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Lees in deze blog hoe je lentetinten op een stijlvolle manier in je interieur verwerkt!

Maak jouw interieur klaar voor het voorjaar met vrolijke pastelkleuren!

Een palet van lentekleuren

Lila, zachtroze, zonnig geel en frisgroen; van pastelkleuren krijgen we nooit genoeg. Als je een lentegevoel in huis wil halen, dan is het natuurlijk voor de hand liggend om deze lentekleuren te kiezen. Maar waar begin je? Je bereikt al veel met kleine accessoires, zoals kussens in zachte pastellen. Denk hierbij ook aan vrolijke wandkleden van OYOY Living Design of speelse spiegels van &Klevering.

Beeldmateriaal: gele Duette® Shades en honinggele Plissé Shades van Luxaflex®

Wie het iets groter wil aanpakken, kan prachtige designmeubels in pastelkleuren vinden. Een van onze favorieten zijn de design bijzettafels van FEST Amsterdam in tinten als lila, perzik en appeltjesgroen. Ook kun je overwegen om raambekleding in een verrassende pastelkleur op te hangen. In elke kamer brengt dit weer een ander effect teweeg. Kies bijvoorbeeld voor pastelgekleurde Duette® Elan Metallic en Metallic grain designs. Deze voegen een vleugje glamour aan de ruimte toe, doordat de stoffen licht fonkelen zodra het daglicht binnenvalt. Of haal het zomergevoel in huis door de ramen te decoreren met de honinggele Plissé Shades.

Beeldmateriaal: oudroze Duette® Shades Elan Metallic van Luxaflex®

De grote lenteschoonmaak

De start van de lente is natuurlijk hét moment om een grote schoonmaak te houden. In plaats van het standaard rondje stofzuigen en soppen, kun je denken aan het opruimen van kasten en het schoonmaken van meubels. Vergeet daarbij de raambekleding niet; hier kan zich gedurende het jaar veel stof en viezigheid op verzamelen. Door je raambekleding regelmatig schoon te maken, blijven de producten langer mooi. Maar hoe begin je deze klus? Lees onze eerdere blogpost met handige schoonmaaktips, zodat je je raambekleding veilig én hygiënisch schoonmaakt.

Beeldmateriaal: lichtroze Plissé Shades en zalmroze Duette® Shades van Luxaflex®