Inspiratie: 3x de mooiste lampen voor je interieur

  • Trends

Matcht jouw verlichting wel met de rest van het interieur? Lees onze nieuwste blog en doe inspiratie op!

Het lijkt misschien overdreven, maar het is zó waar: je interieur valt of staat met de juiste verlichting. Maar hoe beslis je wat de beste match met je meubels is? Eerder gaven we al tips hoe je je huis lichter kunt maken. Deze keer delen we een aantal bijzondere lampen en laten we zien hoe deze perfect in jouw interieur passen. De juiste leeslamp, die ene eyecatcher boven de eettafel of dat kekke statement piece op een bijzettafel maakt je interieur namelijk helemaal af!

Geometrische vormen

Wie van minimalistische Scandinavische interieurs houdt, kan het beste voor lampen in strakke en geometrische designs gaan. Je kent vast wel de stijlvolle hanglampen in koper- of bronstinten, die vaak gecombineerd worden met doorzichtige gloeilampen. Hang er meerdere bij elkaar in de hal of in de slaapkamer voor een speels effect. Deze stijl vind je ook terug in strakke bureaulampjes, wat helemaal past bij de clean desk look en zorgt voor goed licht op je bureau.

Maak een statement

Houd je wel van een beetje gekkigheid? Denk dan aan een statement piece in een opvallende kleur (roze!) of vorm. Zo’n bijzondere lamp combineert mooi met een neutrale vloer en raambekleding, zoals de Silhouette® Shades in natuurlijke tinten. Kies voor een eyecatcher boven de eettafel om een luxe en tijdloze sfeer te creëren. Handige tip: als je de eettafel – en dus de lamp – verplaatst, zorgt een Lightswing ervoor dat je lamp weer op de juiste plek hangt.

Vind je een flamingolamp of knalgeel item iets te gewaagd? Dan kun je het natuurlijk ook anders aanpakken door bijvoorbeeld te gaan voor opvallende raambekleding in een diepe kleur en neutrale verlichting.

Urban Jungle

Het is nog steeds een van de populairste interieurtrends: de natuur in huis halen. Denk daarbij niet alleen aan planten, maar ook aan meubels van natuurlijk materiaal en botanische motieven. Met bamboe hanglampen creëer je meteen een tropische vibe in huis! Als jij je meer thuisvoelt in de Scandinavische woontrend, overweeg dan een strakke lamp met houten poten. Deze komt helemaal tot z’n recht naast de bank en zorgt voor een perfect plekje om een boek te lezen. Wil je de sfeer van jouw urban jungle helemaal compleet maken, dan ga je ook nog voor mooie houten jaloezieën.