Kerstversiering! Zo geef jij je huis een feestelijke kerstsfeer

  • Tips

Is jouw huis al klaar voor de feestdagen? Trendwatcher Monique van der Reijden deelt de nieuwste kersttrends en geeft stylingtips!

Trendwatcher Monique van der Reijden[/avatar] De periode voorafgaand aan Kerstmis en Nieuwjaar is eigenlijk net zo fijn als de feestdagen zelf. Heerlijk om mooie kaarsen, kerstballen, kerstversiering en groendecoratie te shoppen en even de tijd te nemen om het thuis extra gezellig te maken. Wat zijn de nieuwste kersttrends? In deze blog vertellen we je er graag alles over! Het is belangrijk om niet alleen aan de kerstboom te denken, maar juist de feestelijke versiering overal in je interieur terug te laten komen.

Kersttrend 1: warmrood en goud

De eerste kersttrend versterkt het gevoel van samenzijn, gezelligheid en de liefde. Rood is de basiskleur en warmt letterlijk de sfeer in huis op. Pas het rode kleurenpalet met toon-op-toon tinten toe in je kerstversiering. En ben je toe aan nieuwe raamdecoratie? Dan is dit hét moment om de blinds, shades of jaloezieën op te hangen. Zo fungeren bordeauxrode muurverf en de aubergine-kleurige Facette Shades mooi als decor voor de luxe kerstdecoraties in gekleurd glas en goud. Met bessentakken en kaarslicht maak je de feestelijke sfeer compleet.

Glinsterende pakjes en paradijsvogel decoraties

Heb je al kerstcadeaus gekocht? Begin met inpakken in en kies daarbij voor verschillende soorten pakpapier die in kleur dicht bij elkaar liggen. Gebruik takjes, glitter en lint zodat de pakjes een nog luxere uitstraling krijgen en leg deze alvast onder de kerstboom! Ook is het de tijd van het jaar dat je uitpakt met bijzonder servies. Je kunt bijvoorbeeld de nieuwe Birds of Paradise borden gebruiken en deze combineren met je dagelijkse servies. Ga voor een geruit tafelkleed in een bijpassende trendkleur voor een feestelijk geheel.

Stylingtip: restyle de kerstkrans

De kerstkrans mag niet ontbreken met kerst in je kerstversiering. De traditie houden we in stand, maar de vorm passen we net even aan. Wat dacht je van een XXL-kerstkrans gemaakt van bessentakken? Juist door het grote formaat wordt de krans trendy! Of wikkel een lichtsnoer rondom een metalen hoepel en creëer op deze manier je eigen moderne kerstkrans. Sfeervol en weer eens wat anders!

Kersttrend 2: nachtblauw & emerald

Het is een grote stap om de gehele zitkamer in donkere kleuren te hullen, maar toch is dit een trend om uit te proberen. De intieme, klassieke sfeer zien we nu veel in Boutique Hotels in Parijs en London, waar het interieur een chique en klassieke uitstraling heeft. Wil jij dat ook? Mix nachtblauw, petrol en emerald met een bijzonder behang, poefs met franjes, daybeds in zacht fluweel en kasjmieren plaids. Handgeslepen kristallen glazen en gekleurde keramieken borden mét glans sieren de kersttafel.

Stylingtip: denim look

Een verrassende keuze voor nieuwe raamdecoratie in het modern-klassieke interieur is de nieuwe collectie Vouwgordijnen van Luxaflex. De denim look van de stof geeft de klassieke sfeer een moderne draai en het daglicht wordt mooi gefilterd door de semi-transparante stof. Met de kerstdagen voor de deur laat je de blauwtinten ook in de kerstdecoraties terugkomen en mix je met zilver en goud voor een feestelijke touch.