East meets West: je interieur op zijn Paasbest

  • 29 maart 2024
  • Eline van Dijk
  • Trends, Tips

Wist je dat Pasen een oosterse oorsprong heeft? De symboliek van eieren, hazen en konijnen, die we associëren met Pasen, stamt ook uit het Midden-Oosten. Eieren waren een symbool van nieuw leven in oude culturen, terwijl konijnen vruchtbaarheid en voorspoed vertegenwoordigden. Invloeden uit het Midden en Verre Oosten zijn, ook in het interieur, van alledag. In deze blog geven we voorbeelden hoe je interieur verrijkt wordt met een vleugje Oriënt!

Japandi: oost en west in harmonie

De Japandi-woontrend is recent voorbeeld van de prachtige mogelijkheden die de combinatie van oost en west kan brengen. Deze trend kenmerkt zich door een minimalistische basis, met natuurlijke materialen, lichte kleuren en een focus op functionaliteit. Denk aan Scandinavische meubels met Japanse invloeden, zoals lage zithoeken, tatami-matten en shoji-schermen.

Ook kenmerkend voor de Japandistijl is overdag veel natuurlijk licht en 's avonds een warme, gezellige sfeer. De lichtdoorlatende panelen van Luxaflex LightLine® Rolgordijnen laten het natuurlijk daglicht gefilterd binnen voor een aantrekkelijk diffuus licht, terwijl je je privacy behoudt.

Luxaflex LightLine® rolgordijnen Luxaflex LightLine® rolgordijnen

Een Japandi-interieur is minimalistisch en ingetogen, maar je wil ook geen kale of karakterloze woning. Kies daarom voor de belangrijkste elementen in je interieur organische natuurlijke materialen en werk af met elementen van papier, katoen en bamboe voor een authentieke Japandistijl. Ook daarom zijn Luxaflex LightLine® Rolgordijnen een perfecte match. Hun stof lijkt misschien delicaat en papierachtig – zoals de Japanse washi, maar is in werkelijkheid ongelooflijk duurzaam, prachtig getextureerd en zelfs vochtbestendig. Daarmee zijn Luxaflex LightLine® rolgordijnen de ideale badkamer raambekleding.

Bekijk onze binnen collectie voor onze Luxaflex LightLine® rolgordijnen en meer rolgordijnen op maat.

Ontdek onze rolgordijnen: download de brochure!

Haal jij de oosterse sferen ook in huis? Ga voor rolgordijnen in een mooie print of kleur. Ontdek de collectie in de digitale brochure.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Houd je mailbox in de gaten

Oosterse invloeden in je eigen interieur

Met een paar eenvoudige stappen kun je je interieur een oosterse make-over geven. Kies voor een paar opvallende items, zoals een Perzisch tapijt, een Boeddha-beeld of een Japanse bonsaiboom. Of kies voor een blikvanger, een schilderij, een ornament of… een vouw- of rolgordijn met een Orientaals dessin. Dat mag in een opvallende kleur!

Ook met aardewerk breng je snel een vleugje exotisme in je interieur. Handgemaakte potten, vazen en schalen met Oosterse patronen en kleuren brengen een warme en authentieke sfeer in je woning. Oosterse kussens, plaids en vloerkleden met paisley-motieven, geometrische patronen of ingeweven bloemen creëren een exotische en stijlvolle look.

Luxaflex® gordijnen (links) en Duette® shades (rechts) in het Binti Home inspiratiehuis

Planten met mystiek en historie

Een Oosterse serene sfeer in je interieur creëren  kan ook perfect met kamerplanten? Het is eenvoudiger dan je denkt! Kies voor planten met een rijke historie in de oosterse culturen, zoals:

Houten jaloezieën in een Oosters interieur Houten jaloezieën in een Oosters interieur
  • Ficus Ginseng: Deze bonsai-achtige plant symboliseert kracht en evenwicht in de Chinese traditie. De kronkelende stam en kleine blaadjes geven een sierlijk en sereen effect.
  • Bonsai: De kunst van bonsai is al eeuwenoud in Japan en China. Miniatuurboompjes in potten, met hun gedetailleerde takken en perfecte bladerkronen, brengen een vleugje Oosterse mystiek in je woning.
  • Bamboe: In de oosterse filosofie staat bamboe symbool voor flexibiliteit en veerkracht. De slanke stengels en frisse bladeren creëren een gevoel van rust en harmonie.
  • Orchideeën: Deze exotische bloemen zijn geliefd in Azië vanwege hun schoonheid en elegantie. Orchideeën komen in een scala aan kleuren en vormen, en fleuren elke ruimte op met hun delicate uitstraling.
  • Lotus: De lotusbloem is een symbool van puurheid en verlichting in het boeddhisme. De prachtige bloemen, die in vijvers of potten kunnen worden gekweekt, stralen een serene schoonheid uit.

Oosterse paastak

Tot slot: terug naar Pasen. De ultieme Oosterse Paasdecoratie is een Paastak met Japanse bloesem. Snel en simpel zelf te maken.

Plissé shades van Luxaflex® Plissé shades van Luxaflex®

Benodigdheden:

  • Crêpepapier in verschillende tinten roze
  • Groen chenilledraad
  • Schaar
  • Lijmpistool
  • Bloempot of vaas

Stappen:

  1. Knip cirkels van verschillende groottes uit het crêpepapier.
  2. Vouw de cirkels in tweeën en vouw de randen om bloemblaadjes te maken.
  3. Lijm de bloemblaadjes rond een stukje chenilledraad.
  4. Maak bloemen in verschillende kleuren en maten.
  5. Wikkel de chenilledraadstengels om elkaar heen om een ​​boeket te vormen.
  6. Plaats het boeket in een bloempot of vaas.

Tips:

  • Gebruik verschillende kleuren roze crêpepapier om een ​​meer realistische look te creëren.
  • Voeg wat groen crêpepapier toe als bladeren.
  • Versier je boeket met een (geel) lint of andere paasdecoraties.