Interieur inspiratie: zo houd je het gezellig na de feestdagen

  • Tips

Een nieuw jaar betekent een frisse start. Heerlijk, zo’n schone lei! Toch voelt je huis daarna misschien wat kaal en leeg aan. Daarom hebben wij tips om de feestelijkheid vast te houden. Lees snel verder en begin het nieuwe jaar met een gezellig interieur!

Een nieuw jaar betekent een frisse start. Zo ook in huis. Hop, kerstboom naar buiten, sfeerlichtjes weg en de champagneglazen opbergen. Heerlijk, zo’n schone lei! Toch voelt je huis daarna misschien wat kaal en leeg aan. Daarom hebben wij interieur inspiratie om die feestelijkheid van de decembermaand ook nu vast te houden. Lees snel verder en begin het nieuwe jaar met een gezellig interieur!

Warm licht

Hoewel de kortste dag inmiddels achter de rug is, kan je huis wel wat extra licht gebruiken. Er zijn talloze andere manieren om je interieur sfeervol te verlichten. Een simpele truc is om je standaard gloeilampen te vervangen door lampen met een warme gloed. En heb je een mooie kaars gekregen voor kerst? Laat deze dan niet in de kast staan, maar steek hem gelijk aan als het donker wordt. Combineer klassieke kaarsen met luxe geurkaarsen – bijvoorbeeld van Jo Malone – en zet ze op verschillende tafeltjes. Dat geeft een speels en sfeervol effect!

Als je een (open) haard hebt, kun je het natuurlijk helemaal knus maken. De juiste raambekleding kan bovendien helpen om die gestookte warmte binnen te houden. De innovatieve Duette® Shades houden dankzij hun unieke ontwerp de warmte ’s winters zoveel mogelijk binnen.

Ingelijste herinneringen

Heb je tijdens de feestdagen mooie kiekjes geschoten met familie of vrienden? Laat deze meteen afdrukken – zo geniet je heerlijk na van die gezellige momenten. Van enkele ingelijste foto’s tot een complete DIY-fotowand: het is helemaal aan jou. Eén ding is zeker, je huis vrolijkt er enorm van op. Weg winterdip en hallo interieur inspiratie!

Bloemen en groen

Als er één manier is om je interieur op te laten bloeien, is het wel met bloemen en planten. Groen brengt sfeer en leven in de brouwerij. In de winter staan bessentakken mooi in een vaas, eventueel met wat geurige eucalyptus erbij. Maar een grote bos bloemen bereikt al helemaal het beoogde effect. Denk hierbij aan een kleurrijk veldboeket, bijvoorbeeld te bestellen via bloomon. Daar word je gegarandeerd vrolijk van!

Zachte materialen

In de winter zit je meer binnenshuis dan in de rest van het jaar. Maak het daarom extra gezellig in huis, zodat je er graag tijd doorbrengt. Zorg bijvoorbeeld voor een fijn en zacht plaid, waar je met een warme kop thee onder kunt kruipen. Investeer in een mooi en kwalitatief exemplaar, bijvoorbeeld een kleurrijke van Missoni. Soms is het ook tijd voor nieuwe kussens – wat dacht je van de bijzondere designs van De Kussenfabriek? Vooral als meubels, raambekleding en muren neutraal zijn, mogen accessoires er best uit spatten.