Drie tips voor het inrichten van de keuken!

  • Tips

Verlang je naar een opgeruimde, slim ingerichte keuken? Wij geven je drie handige tips!

De kans is groot dat je heel wat uurtjes in de keuken doorbrengt. De één heeft een grote woonkeuken tot zijn beschikking, de ander kookt de sterren van de hemel in een kleinere ruimte. Het inrichten van de keuken kan dan lastig zijn. Eén ding is in ieder geval zeker: een georganiseerde en opgeruimde keuken is altijd fijn. Daarom delen we in deze blogpost enkele tips om je keuken zo slim mogelijk in te richten.

Optimaal opbergen

Opscheplepels, snijplanken, potten en pannen; in de keuken verzamel je een hoop spullen bij elkaar. Maar waar laat je dit keukengerei allemaal? Probeer losse spullen op het aanrecht te vermijden, want dat oogt al snel rommelig. In plaats daarvan zijn er handige trucjes om alles op te bergen. In een keukentrolley kun je bijvoorbeeld voorraadpotten, kruiden en ander kookgereedschap kwijt. Deze trolleys vind je tegenwoordig in alle soorten en maten, van houten trolleys tot stoere stalen roltafels.

Heb je nog van die oude tijdschriftenhouders liggen? Die kun je heel makkelijk aan de binnenkant van een kastje hangen, zoals hieronder te zien is. Op die manier heb je een handige plek om bijvoorbeeld vuilniszakken en aluminiumfolie op te bergen.

Slimme raambekleding

Een andere hack voor de keuken is slimme raambekleding. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook daarvoor zijn handige trucjes. Zo kun je met PowerView® Motorisation gemakkelijk je raambekleding bedienen. Dit is vooral handig voor grote raampartijen en ramen waar je zelf niet gemakkelijk bij kunt; bijvoorbeeld een hoog keukenraam. Met een afstandsbediening of via de app op je smartphone of tablet kun je de raambekleding precies instellen hoe jij wilt. Het systeem is zelfs te koppelen aan je Google Home, zodat je met je stem instructies kunt geven!

Naast een bedieningssysteem is het ook handig om de juiste raambekleding te kiezen voor de ruimte. Denk voor de keuken aan onze vernieuwde Pure Sense horizontale jaloezieën, die dankzij de zijdezachte coating op de lamellen minder stof vasthouden. Of kies voor rolgordijnen die zijn behandeld met DustBlock®; dit stoot vocht en vuil af en zorgt ervoor dat de stof langer mooi blijft.

De hoogte in

Ben je niet gezegend met een enorme keuken? Dan is het extra belangrijk dat het inrichten van de keuken goed gebeurd. je de ruimte optimaal benut. De meest praktische tip die we kunnen geven: werk de hoogte in. Kies bijvoorbeeld voor handige opbergsystemen aan de wand. Hang een stang met haken op, zodat je daar pannen, vergieten en theedoeken kwijt kunt. Heb je meer ruimte nodig, dan zijn planken een goed idee. Van hout tot industrieel staal: voor elke keuken is er een passende stijl. Tot slot zijn wij fan van pegboards, een gaatjesbord waar je met S-haken allerlei keukengerei en kruidenplantjes aan kunt ophangen.

Ben je op zoek naar meer handige keukentips? Lees dan ook onze blog met inspiratie voor een praktische én stijlvolle keuken.