Hal inspiratie voor een warm welkom

  • Tips

Wil jij van de hal een gezellige, maar ook praktische entree maken? In onze blog geven we tips hoe je hier een warm welkom creëert!

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Deze welbekende uitspraak geldt niet alleen voor ons als personen, maar zeker ook voor je huis. De hal is namelijk de eerste ruimte in huis waar je gasten verwelkomt en waar zij de eerste glimp van jouw interieurstijl opvangen. Vergeet daarom niet om ook liefde en aandacht aan de gang te besteden. In deze blogpost geven we je hal inspiratie en laten we zien hoe je deze ruimte onderdeel laat zijn van je interieur, zodat jij jezelf én je bezoek een warm welkom geeft.

Hal inspiratie: spiegeltje, spiegeltje...

Als je van huis gaat, kijk jij vast ook graag nog even in de spiegel om te zien of je haar en make-up nog goed zitten. Daarom is het wel zo fijn als er een spiegel in de hal hangt, waar je nog even een snelle check kunt doen. Wist je dat een spiegel ook zorgt voor meer ruimtelijkheid? De hal is meestal een smalle ruimte, dus een optisch groter lijkende entree is meer dan welkom. Kies voor een grote ronde spiegel, zet er een houten bankje of plankje onder en plaats hier een aantal accessoires en planten op voor een gezellige binnenkomst!

Haal buiten naar binnen

Wil je graag rust in de hal creëren? Ga dan voor een warme grijstint op de wand. Grijs wordt vaak geassocieerd met saai, maar deze kleur geeft juist een neutrale basis die strak en georganiseerd oogt. Combineer met zwarte of witte accenten en kies bijvoorbeeld voor houten meubels voor een meer Scandinavische sfeer. Een kapstok in de vorm van een boom of gewei zorgt voor een natuurlijke ambiance, die het buitengevoel een beetje naar binnen haalt.

Polkadots

Als je op zoek bent naar een speelse hal, bieden Muuto The Dots in de vorm van vrolijke, eikenhouten polkadots de ideale oplossing. Deze zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar, zodat je deze volledig in lijn met jouw interieurstijl kunt matchen. Schilder je muur bijvoorbeeld in een diepe kleur blauw en pas hier ook de raambekleding op aan. Vind je een blauwe wand te intens? Ga dan voor een stijlvolle strook met fijne herinneringen in de vorm van foto’s en schilderijtjes; een gezellige binnenkomer!

Scandinavisch gevoel

Voor een frisse en lichte entree, houd je de basis strak. Ga voor witte muren en voeg natuurlijke materialen, zoals leer, linnen of katoen in pastelkleuren toe. Laat je inspireren door de Scandinaviërs die veel gebruikmaken van zachte stoffen, fijne wittinten en diverse houtsoorten. Kies voor strakke lijnen in de hal door middel van een houten kast met warme accenten die doen denken aan de natuur.

Functionele en praktische wanddecoratie

Ben je op zoek naar functionele maar ook stijlvolle wanddecoratie in de hal? Dan bieden de decoratieve wandpanelen van Dock Four de ideale uitkomst. Deze panelen zijn gemakkelijk te monteren en helemaal samen te stellen volgens jouw wensen door de verschillende kleuren, stoffen en functionaliteiten. Zo is het mogelijk om deze een persoonlijk tintje te geven met foto’s of teksten. Ook handig; een paneel met een klok en haakjes voor je sleutelbos, tas of sjaal.

Kijk voor meer interieur inspiratie voor je hal op ons Pinterest kanaal.