Grijs interieur als perfecte basiskleur in huis

  • Trends

De perfecte basiskleur een grijs interieur. Grijstinten zijn een perfecte match met hout, marmer of warme kleuren. Meer inspiratie in onze nieuwste blog!

Interieurliefhebbers hebben de kleur al enige tijd omarmd, want het is de ideale basiskleur voor in huis; grijs. Je creëert met een vleugje grijs heel gemakkelijk een harmonieuze en stijlvolle uitstraling. Bovendien kun je op het gebied van verf, meubels en raambekleding tegenwoordig kiezen uit oneindig veel tinten. Of je nu gaat voor rustgevend lichtgrijs of een opvallende donkere tint; er is voor ieder wat wils. Een grijs interieur combineert ook mooi met houten vloeren en marmeren oppervlakken. Daarom geven we in deze blogpost tips en inspiratie voor het toepassen van vele tinten grijs in jouw interieur.

Grijs, grijzer, grijst

Weet je niet waar je moet beginnen met een grijs interieur? Goed nieuws: vrijwel elke ruimte is geschikt voor een tintje grijs. Zo toont een witte badkamer met grijze tinten een stuk minder steriel en zorgt dit voor een knusse sfeer. En wist je dat deze kleur rust en professionaliteit uitstraalt? Zo passen grijze elementen, van een loodgrijze stoel tot parelgrijze rolgordijnen, perfect in een studeerkamer of kantoor.

Daarnaast zijn de keuken en woonkamer heel geschikt voor wat shades of grey. Grijze keukenkastjes creëren een stijlvolle en toch huiselijke keuken. Voor een extra strakke, stoere look combineer je dit met een marmeren aanrechtblad. In de woonkamer biedt een grijze bank een mooie basis. Deze kun je perfect mixen en matchen met kleurige en rijkversierde kussens. Tip: varieer elk seizoen met planten en accessoires, op die manier creëer je steeds een nieuwe look!

Oase van rust

Grijs is een rustgevende kleur en daardoor zeer geschikt voor de slaapkamer. Verf de muur achter je bed in een zachte, lichtgrijze tint en maak je bed op met wit beddengoed, grijze kussens en een donkergrijze sprei voor een softe touch. Door verschillende tinten te combineren, krijg je het gevoel dat je in een luxueuze hotelkamer overnacht. De toepassing van diverse diepe grijstinten zorgt voor een serene sfeer, maar heeft tegelijkertijd een mysterieuze werking.

Combineren met kleur

In een Scandinavisch en minimalistisch interieur matcht grijs het mooiste met natuurlijke tinten en materialen, zoals hout, leer, marmer en beton. Voor wie juist warmloopt voor opvallende kleuren in huis, kan een grijs interieur ook zeker als fijne basis dienen. Door accessoires of planten in warme kleuren toe te voegen, maak je je interieur nog levendiger én dankzij het grijs komen die felle kleuren extra mooi uit. Denk bijvoorbeeld aan het verven van de muren in een subtiele, lichtgrijze kleur en kies voor een statement lamp of een stoel in een fellere kleur. En wat dacht je van tropische planten in stijlvolle grijze designpotten ? Aan de slag!