Hoe kies je gordijnen voor de woonkamer?

  • Souraya Hassan
  • Trends, Tips

Bij het kiezen van gordijnen voor de woonkamer kan je veel kanten op en zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Denk aan de lichtinval, maar bekijk ook of de kamer op het noorden of zuiden ligt.

Daarnaast is raamdecoratie ontzettend bepalend voor de sfeer van de woonkamer. Soms wordt er nog wel eens gekozen voor een gordijn dat zo min mogelijk opvalt, maar dat is zonde. Met raamdecoratie kan je namelijk echt een statement maken en dit een eenheid laten vormen met de rest van jouw interieur. Hoe je gordijnen kiest voor de woonkamer? Interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome geeft een kijkje in haar huis en vertelt er alles over in onderstaande blog!

Houten jaloezieën en gordijnen van Luxaflex®

Kleurenpalet voor de woonkamer

Voor het kleurenpalet van onze woonkamer kozen we voor een rustige sfeer met naturelkleuren en aardetinten. We wilden graag een oase van rust creëren door vooral te werken met natuurlijke materialen als hout, leer en fluweel. Daarnaast wilden we deze lichte basis aanvullen met warme tinten als oker en terra.

Bij het kiezen van de gordijnen voor de woonkamer vonden we drie dingen erg belangrijk: het reguleren van de lichtinval, privacy en uitstraling. Vooral dit laatste vinden we erg fijn omdat het zo een verlengstuk is van de sfeer in de woonkamer.

Houten jaloezieën en gordijnen van Luxaflex®

Gordijnen met PowerView® Automation

Op de lange wand zit de Flexa-kleur Binti Oasis, een elegante beige grijstint. Voor een mooi subtiel contrast met de muur kozen we voor een linnenlook gordijn in een lichte tint. De gordijnen zijn uitgerust met PowerView® automation bediening. Dit is een draadloos slim systeem waarmee je door middel van een Pebble® afstandsbediening of app de gordijnen kan bedienen. Dit brengt echt een stukje comfort en luxe in huis. Het is daarnaast ook veilig omdat je zo op afstand (als je niet thuis bent) de gordijnen eenvoudig kunt bedienen. Zo hebben we altijd de perfecte lichtinval in huis.

Vraag hier de gratis brochure aan

Ontdek alle mogelijkheden van PowerView® automation in de digitale brochure.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor het aanvragen van de brochure!

Je ontvangt hem in je mailbox.

Houten jaloezieën en gordijnen van Luxaflex®

Duurzame houten jaloezieën

Naast de gordijnen kozen we ook voor houten jaloezieën van Luxaflex® in de bamboe-variant. Bamboe geeft de woonkamer een heel warme uitstraling en is daarnaast duurzaam én licht. Deze warme bamboetint komt ook terug in onze eettafel en dit is weer een perfecte manier om balans te creëren. Door te tuimelen met de lamellen kun je makkelijk de lichtinval regelen. Er komt dan ook prachtig diffuus licht binnen aan het einde van de dag.

De combinatie van gordijnen en de houten jaloezieën van Luxaflex® geeft de woonkamer een royale en luxe uitstraling. De kleuren en materialen sluiten naadloos aan bij de andere kleuren en materialen die gebruikt zijn in de woonkamer en daarom voelt het geheel in balans en harmonie. Wij zijn ontzettend blij met de keuze voor Luxaflex®!