Erop uit met de kids: tips voor een zomer in Nederland

  • Tips

Blijven jullie deze zomer thuis met de kinderen? Ook dan kun je er een feestje van maken. Kamperen in de tuin, een thuisbioscoop… doe inspiratie op in deze blog!

Deze zomer blijven velen van ons in Nederland, maar dit betekent niet dat je het vakantiegevoel dit jaar moet missen. Er is zó veel te ontdekken in eigen land en er zijn talloze mooie plekken waar je kunt genieten van het heerlijke weer. Naast activiteiten op locatie zijn er ook voldoende leuke ideeën om thuis een feestje van de zomer te maken. Wij zetten een paar tips voor je op een rij.

1. Waterpret!

Het warme weer vraagt om activiteiten bij, in of op het water. Zoek een plekje in de natuur waar je een verkoelende plons kunt maken, zoals de zee, een meer of een ander watertje. Heb je geen zin om nat te worden, huur dan een bootje, een kano of een waterfiets. Ben je toe aan wat meer activiteit op het water? Dan biedt Nederland ruim voldoende mogelijkheden om watersporten te beoefenen. Een zeilboot, een les windsurfen of suppen behoren tot de opties. En blijf je liever een dag thuis, dan geven een opblaaszwembadje, sproeiers, waterballonnen en waterpistooltjes je (kinderen) urenlang vertier in de tuin.

OYOY Living Design - OYOY Living Design

2. Fiets naar een picknick-plek

Fietsen is niet voor niets zo populair in Nederland. Het platte, uitgestrekte Hollandse landschap is prachtig en leent zich perfect voor mooie fietstochten tussen de weilanden of bossen door. Pak een lekkere lunch in en stap op de fiets. Strijk neer op een mooi plekje om je picknickkleed uit te spreiden voor de lunch en even te ontspannen in de zon. Verblijf je elders in Nederland, zoek dan uit of je een tandemfiets kunt huren of eentje waar je met het hele gezin op past, zoals een Piet Plezier fiets. Dit geeft de fietstocht een andere dimensie dan die je gewend bent. En ga je met het hele gezin op pad, dan is dit extra leuk voor de kinderen.

Tip: gaan jullie een hele dag of meerdere dagen op pad? Zorg dat je het huis veilig achterlaat. Met PowerView® Automation open en sluit je je raamdecoratie op afstand. Op die manier lijkt het alsof jullie gewoon thuis zijn – ideaal!

3. Thuisbioscoop in de tuin

Bij vakantie vieren hoort ook dat je dingen doet die anders niet mogen, zoals een hele middag films kijken. Is er een hele dag regen voorspeld, hoe leuk is het dan om je woonkamer om te bouwen tot thuisbioscoop? Sluit je verduisterende raambekleding in de woonkamer, creëer een sfeervolle plek met een matras en kussens op de grond en pak er een bak popcorn bij. Is het juist heerlijk warm weer? Maak dan een bioscoop van je tuin. Hang een oud, wit gordijn of laken op, installeer een beamer en maak een knus hoekje met kussens, kaarsjes en een drankje. Zodra de zon onder gaat kan de filmavond beginnen.

4. Kamperen in de tuin

Een tuin en een tent is alles dat je nodig hebt om een nachtje buiten de (voor)deur te kamperen. Voor kinderen is het een feestje om in een tent in jullie eigen tuin te slapen. Het wordt nóg leuker wanneer ze ook in de tent mogen eten. En waarom zou je er ’s avonds niet zelf bij kruipen? Dat is nog eens anders wakker worden, met vogeltjes naast je bed en de geur van dauw op het gras. Als je geen tent hebt, kunnen jullie ook zelf een tent bouwen met takken, lakens of oude gordijnen. Daar zijn de kinderen wel een dagje zoet mee. En als je liever op een andere locatie in Nederland wakker wordt met de vogeltjes naast je bed, kijk dan eens naar tiny houses of vakantiehuisjes op mooie plekken, zoals het Wikkelhouse van Stayokay, vlakbij de Biesbosch.