Een vleugje luxe met marmer in je interieur

Marmer maakt een ware comeback in het interieur! Lees onze nieuwste blog voor tips en inspiratie over dit type natuursteen met prachtig gekleurde nerven.

Een vleugje luxe met marmer in je interieur

Houd jij van een beetje luxe in je interieur, maar wil je geen glitter en glamour aan je huis toevoegen? Dan biedt marmer de ideale oplossing! Deze steensoort zorgt voor rust en de prachtige nerventekening en het subtiele kleurverloop geeft net die chique uitstraling. Als jij bij marmer denkt aan kitsch en ouderwets, lees dan zeker deze blog. We laten graag zien hoe je jouw huis een speciale touch geeft door het toepassen van dit luxueuze natuursteen. Marmer is namelijk weer helemaal hip!

Rust, eenvoud en elegantie

Marmer is terug van weggeweest en sluit naadloos aan bij de laatste trendkleuren, variërend van grijs tot groen, roze en wit. In het interieur geeft marmer een gevoel van rust, eenvoud en elegantie. Meestal wordt marmer in de badkamer toegepast, omdat deze steensoort gemakkelijk te onderhouden is en geschikt is voor vloerverwarming. Maar ook in de woonkamer of keuken zorgt marmer voor een elegante uitstraling. Heb je een haard in de woonkamer? Maak dan een statement met een marmeren ombouw; dat is veel stijlvoller dan een witgeschilderde muur!

Marmer behang

Marmer kent natuurlijk wel een prijskaartje, maar dat betekent niet dat deze stijl niet mogelijk is met een kleine portemonnee. Zo kun je natuurlijk ook kiezen voor een Murals behang met marmer-print om toch de sfeer en luxe uitstraling van dit materiaal na te bootsen in je interieur. Het fijne is dat dit veel goedkoper is dan echte natuursteenmuur en op den duur ook gemakkelijker vervangbaar. Heb je na enige tijd het craquelé patroon op de wand in je slaapkamer of keuken wel gezien? Dan kun je deze opnieuw behangen met een andere kekke print!

Subtiele kalksteenelementen

Vind je een marmeren wand toch iets te gewaagd in huis? Dan kun je ook kiezen voor subtiele elementen met een marmer-look. Denk hierbij aan een dekbed, wastafel of klok met kalksteeneffect. Een andere optie is raambekleding met een bladadermotief, zoals onze rolgordijnen, die zorgen voor een speels effect. Ook salon- of bijzettafels lenen zich uitstekend voor een fijne toevoeging van deze steensoort aan je interieur. Leg hier een inspirerend koffietafelboek op als ware eyecatcher op een mooi podium.

Combineer natuurlijke materialen

Marmer is natuursteen en daarmee een natuurlijk product, dat vaak zorgt voor een comfortabele, zachte sfeer in huis. Echter kan marmer ook een hard en kil gevoel geven als je hier geen gezellige accessoires aan toevoegt. Combineer een marmer-look daarom met andere natuurelementen, zoals een houten vloer, warme natureltinten of fijne vloerkleden. Wist je dat marmer ook een goede match is met pasteltinten en koper? Op die manier komt het nerfdessin van deze natural beauty heel goed tot zijn recht en zorg je voor een speciaal effect.