Kies natuurlijke materialen - want de natuur is magisch

  • Monique van der Reijden
  • Tips

Wil jij de magie van de natuur in huis halen? Trendwatcher Monique van der Reijden van Trendcompass.nl geeft stylingtips over het creëren van een subtiele tropische sfeer in je interieur

Trendwatcher Monique van der Reijden, van Trendcompass.nl. Het is volop zomer en dus zijn we vooral buiten te vinden op het terras, in de tuin of lekker bij het zwembad. Vakantiegangers ontdekken dat de temperaturen vaak zo hoog oplopen dat binnen vertoeven met de airco aan een verademing is. In ieder geval is het ‘temperen’ van het zonlicht én de warmte, of je nu buiten of binnen bent, essentieel voor een aangenaam gevoel. Kwalitatieve raamdecoratie en zonwering zijn hierbij essentieel. Voor een zo natuurlijk mogelijke overgang van binnen naar buiten, spelen we binnen onze collectie met naturelle kleuren. Zo volgen we de magie van de natuur volgens de laatste trends voor een interieur met natuurlijke materialen!

Buitengevoel

Zet buiten ‘gestoffeerde’ meubels neer en je creëert direct een aangeklede en luxe sfeer. Je kunt deze meubels ook gemakkelijk binnen gebruiken, bijvoorbeeld in de serre. Een belangrijk trendsignalement in de nieuwe interieurarchitectuur zijn grof gestucte buitenmuren met een leem- of kleiachtige optiek. Wil je graag natuurtinten gebruiken? Verwerk deze in muurverf en je raamdecoratie voor een natuurlijk toon-op-toon effect. Met de nieuwe collectie Duette® Shades, maar ook met Silhouette® Shades en houten jaloezieën in de kleuren en structuren van zand, steen en klei, vervaag je de overgang van binnen naar buiten.

Uitzicht op de woestijn

Voor een mooi uitzicht naar buiten decoreer je de ramen met Silhouette® Shades in een zandtint. Voor een interieur met natuurlijke materialen moet je eens kijken naar de styling van een bijzonder resort zoals het Amangiri. Dit ‘hotspot’ hotel – letterlijk en figuurlijk – bevindt zich midden in de woestijn in Utah (Amerika). Het interieur en de architectuur voelen als een echte ‘oase’ in het landschap en zijn in eenzelfde stijl ontworpen.

Schaduw als decoratief effect

De schaduw op de muur van horizontale jaloezieën is een decoratief effect op zichzelf. Prachtig hoe het lijnenspel ontstaat en continue verandert door de dag heen! Bijkomend voordeel is dat je het zonlicht niet direct naar binnen laat schijnen, waardoor er minder warmte de kamer in straalt.

Strak en fris

Wil jij een moderne slaapkamer die strak en fris overkomt? Dan is een simpel wit rolgordijn de beste optie. Het is functioneel en vanuit je bed creëert dit een rustig decor. Met accessoires zorg je voor een zomers sfeertje! Denk hierbij aan een turquoise plaid en mandjes, vazen en potten in gevlochten materialen en groene cactussen.

Intelligent en ambachtelijk

Niets werkt zo goed in het interieur als een uniek of handgemaakt voorwerp, zoals een bijzonder kunstwerk, wandkleed of gevlochten mand. Dit geeft het interieur iets authentieks en persoonlijk. Ook aan de raamdecoratie van Luxaflex® komt handwerk te pas. Het op maat produceren van blinds, shades of jaloezieën vergt vakmanschap en precisie. Tegelijkertijd is het mogelijk om de kwalitatieve raamdecoratie automatisch te bedienen met PowerView Motorisation. Dat is dus niet alleen mooi, maar ook nog eens intelligent! Met dit draadloze bedieningssysteem kun je jouw raambekleding laten bewegen volgens een programma dat je zelf instelt via een app. Superhandig!

Kiepraam

De meeste nieuwbouwhuizen hebben kiepramen waar Nano Blinds of raambekleding met TruFit® profielen van perfect op maat ‘ingebouwd’ kunnen worden. Omdat het vaak om een kleiner oppervlak gaat, is het een slimme stylingtip om raamdecoratie met een modisch kleurtje te kiezen. Je geeft je kamer een subtiele tropische draai, zonder dat het te heftig wordt. Overdag heb je deze een klein stukje naar beneden voor een kleuraccentje in de kamer en ‘s avonds geeft het een warme sfeer in combinatie met fijne sfeerverlichting.