Creëer thuis een feestelijke kerstsfeer

Kerstsfeer gezocht? ? Van puur natuur tot een Scandinavische kerst: ontdek de meest sfeervolle kersttrends van dit jaar!

Kerstsfeer in je huis is, zeker nu we veel tijd binnenshuis besteden, extra belangrijk. December is dé maand om je interieur op te vrolijken met feestelijke accessoires. Wat zijn dit jaar de kersttrends en welke kleuren zien we in de woonkamers terug? In deze blog geven we je tips en inspiratie om jouw huis dat extra kerstgevoel te geven!

Scandinavische kerstsfeer

Hou jij van elegante, minimalistische kerstversiering? Dan is de Scandinavische woontrend iets voor jou. Of het nou zomer is of winter: in Scandinavië houden ze het hele jaar door van een clean, fris interieur. De kleur wit in combinatie met zachte tinten is hierbij leidend. Voor de kerst halen we dus graag het witte sneeuwlandschap naar binnen. Denk hierbij aan witte, sneeuwvlokachtige kerstballen voor in de boom, stolpen en sneeuwbollen. Combineer dit met goud of zilver, neutrale tinten en een pastelkleur om dat gevoel van een magisch winterlandschap in huis te krijgen. Ideaal voor een chique, winters interieur of mooi gedekte tafel voor het kerstdiner!

Aardse tinten

De natuur in huis halen is altijd een goed idee. Ook in de decembermaand zien we de aardse stijl in vele woonkamers terug, waarbij alles draait om puur natuur en aandacht voor onze aarde. Denk aan terracottapotten en veel keramiek, maar ook aan versierde droogbloemen en takken. Haal de kleuren terracotta, cognacbruin en donkerbruin naar binnen om dat echte winterse buitenleven te ervaren. Een andere trend waarbij inspiratie uit de natuur gehaald wordt, is de jungle fever stijl. Hiermee krijgt niet alleen je kerstboom, maar ook je interieur iets meer pit! Kies bijvoorbeeld voor dennentakken op je kersttafel of een paar kerstballen van Vondels in de vorm van exotische dieren. Gordijnen dicht, kop warme chocolademelk erbij en je kunt met volle teugen genieten van jouw natuurlijke, sfeervolle interieur!

Klassieke kerst

Misschien sla je de opvallende trends dit jaar liever over en verlang je terug naar een klassieke kerst. Denk aan vintage kerstballen, veel dennentakken en klassieke boomdecoratie. De klassieke kerstkleuren rood, groen, goud en bruin zijn elk jaar weer ongekend geliefd. Versier de boom met klassieke ornamenten als handgedecoreerde kerstballen, sprankelende engelen, kerstmannen en natuurlijk de gebreide gingerbread poppetjes voor een feestelijke en tijdloze look. De nieuwe kerstcollectie van ferm LIVING geeft je direct het ultieme kerstgevoel!

Over een klassieke kerst gesproken... bezoek ook eens deze pagina! Bakkers klaar? Bakken maar!