Buitengewoon blauw

Last van de blues? Niet met deze interieurtips, geïnspireerd door de veelzijdige kleur blauw!

Kleur geeft dynamiek en brengt een huis tot leven. Met kleuren creëer je een persoonlijke sfeer waarin je je thuis voelt. Daarbij zorgen de juiste kleuren ervoor dat je je fijn voelt in een ruimte, en waar wil je je prettiger voelen dan in je eigen huis? Het fijne aan de kleur blauw is dat er veel verschillende tinten zijn, waardoor het in ieder interieur en bij iedere woonstijl past. Van een klassieke of industriële look tot een landelijke of vintage sfeer: het toevoegen van blauwe tinten in je interieur is altijd een goed idee.

Rust in de ruimte

Blauw is een kleur die een gevoel van ruimte en vrijheid geeft. Blauw staat voor rust, ontspanning en vertrouwen. Dit komt doordat de kleur wordt geassocieerd met een blauwe lucht, een uitgestrekte zee of een frisse lentedag. Wanneer je deze kleur op een rustige manier toepast, zoals met pasteltinten, is hij erg geschikt voor de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer. Combineer verschillende blauwtinten met elkaar, zoals hemelsblauw op de muren en gordijnen in een donkerdere tint. Meerdere nuances in een ruimte geven namelijk meer balans dan één kleur. Voeg in de kinderkamer lichtblauw samen met wit en hout voor een tijdloze look die nog jaren met je kind kan meegroeien.

Knallen met een blauw interieur

Stap uit je comfortzone en kies voor knalblauwe raambekleding of een gordijn met een print. Okergeel en groenblauw doen het erg goed met poederroze en een drukke print in combinatie met rustige kleuren geeft een speelse touch aan jouw interieur.

Kies voor klassiek

Ga voor een chique en klassieke look met donkerblauw. Door donkerblauw te combineren met gouden details, versterk je de elegante en luxe sfeer die deze tint met zich meebrengt. Vooral tijdens de wintermaanden is een donkerblauwe tint een sfeervolle keuze, maar blauw doet het ook erg goed in de warmere maanden in combinatie met lichte accessoires.

Productief door een blauw interieur

Zoek je focus en concentratie in je werkkamer? Zoek niet verder: alle tinten blauw staan erom bekend dat je het meest productief bent met deze kleur om je heen. Als je thuis een kantoor hebt is het dus een goed idee om een muur te voorzien van likje blauwe verf of blauwe accenten toe te voegen in de vorm van raambekleding en accessoires.