Binnenkijken in Villa Nordrevik – Scandinavisch droom wonen

  • Eline van Dijk
  • Trends

In Billdal, net buiten Göteborg staat het droomhuis van Jacob en Helena. Hier wordt niets aan het toeval overgelaten en dat laten ze graag zien.

Alle beslissingen over het interieurontwerp worden in Villa Nordrevik zorgvuldig overwogen. Het doel van eigenaren en bewoners Jakob en Helena is dat losse elementen, waaronder raambekleding en zonwering, in alle kamers zoveel mogelijk in het interieur worden opgenomen - niets mag opvallen, noch in kleurselectie noch type of model. Het gezin hecht veel belang aan functionaliteit en esthetiek. Elke kamer kent eigen unieke omstandigheden, wat betekent dat op maat gemaakte raambekleding het verschil maakt.

Badkamer

"Een te dicht weefsel kan als verstikkend worden ervaren. Ons doel met dit semi-transparante weefsel is om ons zelf af te schermen van het zicht, maar om daglicht zicht naar buiten te behouden, zoals de schaduwen van onze prachtige kozijnen."

Het heldere en natuurlijke kleurenpalet dat het interieur van het huis kenmerkt, is ook zichtbaar in de badkamer van het huis. Daarom viel de keuze hier op Duette® Shades, met wit weefsel en zwarte profielen, die discreet in de ruimte zijn opgenomen, waardoor het gordijn nauwelijks wordt gezien als het niet in gebruik is. Het doek is dicht genoeg om de contouren van buiten te zien, terwijl er wel daglicht de kamer wordt binnengelaten.

Slaapkamer

"Voldoende duisternis en een koele temperatuur waren de eerste prioriteiten voor onze slaapkamer. Omdat de slaapkamer dakramen heeft, is inkijk niet echt grootste uitdaging bij deze ramen, maar de warmte van de zonnestralen willen we hier echt beperken. Ondanks dat het dakraam met 150x150 cm relatief groot is, was ook hier een oplossing op maat beschikbaar."

De dakraam Duette® Shade helpt door de dubbele celstructuur de warmte te verminderen. In combinatie met een verduisterend weefsel is het een perfecte keuze voor de slaapkamer, ook gemonteerd in dakramen. Het plafond en de ramen van de kamer zijn wit, waardoor de kleurkeuze hier eenvoudig was – doek en profiel wit zodat het gordijn er zoveel mogelijk in past.

Kinderkamers

"De kinderkamers op de begane grond hebben dezelfde indeling, alleen gespiegeld. Beide hebben vrij dominante hoekramen. Net als in de rest van het huis moeten de raambekleding hier functioneel zijn zonder de ruimte te domineren – en daarom viel de keuze ook hier op Duette® Shades."

Het verduisterende doek heeft dezelfde tint als de muur - een mooi effect voor degenen die details waarderen. De profielen van de Duette® Shades matchen met de zwarte kozijnen.

Tienerkamer

"In een van de kamers boven hebben we bewust ervoor gekozen om een beetje af te wijken. In plaats van het weefsel te matchen met de muurkleur, kozen we voor helemaal voor zwart te gaan - zwart weefsel en zwarte details naar binnen in de kamer. Het mooie van de zwarte Duette® Shades is dat het gordijn volledig wegvalt in het zwarte raamkozijn. Je kunt nauwelijks zien er een gordijn is, als het niet in gebruik is!"

Met PowerView® kun je altijd en overal de lichtinval in je woning controleren, waardoor je de optimale sfeer creëert in huis met slechts één druk op de knop. De donkere raambekleding geeft rust wanneer nodig, maar is eenvoudig te openen zodat optimaal kan worden geprofiteerd van het soms schaarse daglicht.

Volledige controle met PowerView® Automation

"Als we zeggen dat details belangrijk zijn, betekent dit niet alleen de zichtbare details, maar ook dingen die minder zichtbaar zijn - zoals de bediening. We bedienen alle raambekleding in huis met PowerView® Automation, zowel via afstandsbedieningen als onze mobiele telefoons."

In een huis waar elk detail cruciaal is, is het gemakkelijk te begrijpen dat de keuze viel op geautomatiseerde gordijnen, zonder kettingen of koorden hebben. In de PowerView-app® hebben alle kamers van het huis hun individueel ingestelde scenario's en past de raambekleding zich aan op basis van de vooraf ingestelde voorkeuren en het levensritme van het gezin.