Alle voordelen van houten jaloezieën op een rij

  • Max Roodhoed
  • Trends, Nieuws

Houten jaloezieën zijn door de natuurlijke materialen een echte aanvulling op je woning. Ze geven namelijk een warme, gezellige sfeer aan je interieur. Ze zijn er in vele kleuren: van primaire kleuren tot natuurtinten. In deze blog lees je waarom houten jaloezieën geschikt zijn voor ieder interieur – ook voor in de keuken en badkamer!

Duurzaam en stijlvol

Houten jaloezieën zijn populair en dat is niet voor niets. Ze geven een heel andere sfeer dan bijvoorbeeld aluminium jaloezieën. Daarnaast hebben ze dikkere lamellen en dat zorgt voor extra body aan je ramen én de betreffende ruimte.

Naast dat houten jaloezieën een natuurlijke look hebben, hebben ze ook een isolerende functie. Ze stralen namelijk veel warmte uit aan de aangrenzende woonruimte. Deze warmte is afkomstig van het zonlicht dat op de jaloezieën naar binnen schijnt. Andersom houdt de raamdecoratie een koele kamertemperatuur juist beter vast tijdens een warme zomerdag. Ook dragen houten jaloezieën bij aan de akoestiek, vanwege de dempende werking van hout. Hierdoor worden alle harde geluiden in huis gedempt. Handig!

Vraag een gratis brochure aan

Ontdek onze houten jaloezieën in de digitale brochure.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnenkort in je mailbox.

Beeldmateriaal: lichtgrijze Houten Jaloezieën van Luxaflex®

Hoge kwaliteit houtsoorten

Onze houten jaloezieën zijn duurzaam en bestaan uit hardhout of modern imitatiehout. Alle houtsoorten zijn gemaakt uit duurzame bronnen en hebben een FSC®-keurmerk, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt voor jouw woning en de natuur.

Houten jaloezieën zijn op maat verkrijgbaar in talloze kleuren en structuren. Zo kun je kiezen tussen glanzende of matte afwerkingen die zorgen dat iedere houten jaloezie uniek is. De Supreme Woods zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit hardhout. Daarnaast hebben onze Shine lamellen juist een sterke glanslaag of een speciaal patroon, wat zorgt voor een subtiel kleurverloop. Wil je je houten jaloezieën in een specifieke kleur hebben? Dan zijn Shine lamellen dé perfecte keuze, omdat ze in iedere gewenste kleur gemaakt kunnen worden. Zo maak je het een unieke eyecatcher voor jouw interieur!

Beeldmateriaal: grijze Houten Jaloezieën van Luxaflex® Beeldmateriaal: grijze Houten Jaloezieën van Luxaflex®

Bamboe en faux-wood in de badkamer

Daarnaast hebben we bamboe jaloezieën in onze collectie. Dit is een ecologisch verantwoord basismateriaal en afkomstig van speciale plantages. Ook bamboe is een duurzame keuze en zorgt voor een natuurlijke twist in je interieur. Wist je dat bamboe jaloezieën heel geschikt zijn voor in de badkamer of in de keuken? In de badkamer wil je graag ongestoord kunnen badderen en daarom is raambekleding heel belangrijk. Echter is niet alle raambekleding geschikt voor een vochtige ruimte. Bamboe heeft de gewenste houtlook en kan daarnaast goed tegen vocht, wat het perfect voor de badkamer of keuken maakt.

Daarnaast zijn er horizontale jaloezieën van 'faux-wood’. Deze zijn gemaakt van pvc, waardoor ze duurzaam zijn én lang meegaan. De structuur op de lamellen en bovenlijst voelt aan als groeiringen in hout, zodat het erg op jaloezieën van echt hout lijkt. Door het synthetische materiaal zijn ze goedkoper dan ‘echte’ houten jaloezieën en bestand tegen vocht.

Foto: Sfeerbeeld en Faux Wood Jaloezieën van Luxaflex®

Ook voor slimme interieurs

Alle houten jaloezieën zijn leverbaar met Powerview® Automation, een smarthome-systeem waarmee je draadloos je raambekleding kunt bedienen. Het systeem is erg efficiënt, gemakkelijk te bedienen en zorgt altijd voor de mooiste lichtinval in huis.

Benieuwd naar onze collectie Houten Jaloezieën? Breng dan een bezoekje aan een van onze dealers!