Winter is coming: 7 cosy tips voor een sfeervol huis

  • 3 november 2023
  • Sophie de Keijzer
  • Tips

De bladeren aan de bomen veranderen van kleur, de temperatuur daalt steeds verder: de winter is in aantocht. Wij geven je graag wat cosy interieurtips om het thuis extra sfeervol te maken tijdens deze donkere dagen. Zo blijft het de hele winter warm en gezellig bij jou in huis.

1. Houd je huis warm met raambekleding

We hebben het er regelmatig over: layering. Meerdere lagen raambekleding kunnen namelijk een belangrijke rol spelen bij aangenaam houden van de temperatuur in huis. Ze helpen bij het buiten houden van de kou en het binnen houden van de warmte. Bij deze manier van isoleren maak je gebruik van twee soorten raamdecoratie en wordt er eigenlijk altijd een combinatie gemaakt met gordijnen. Deze kun je bijvoorbeeld erg mooi combineren met onze nieuwe collectie plissé gordijnen.

Layering: Luxaflex® gordijnen met plissé shades
Gordijnen van Luxaflex® Gordijnen van Luxaflex®

2. Kies gordijnen van een dikke stof

Gordijnen hebben van zichzelf vaak al een warme uitstraling, wat ideaal is voor dit seizoen. Bovendien houden dikke stoffen warmte beter vast dan dunne stoffen. Kies voor gordijnen van wol, fluweel of velours of voor verduisterende gordijnen. Deze vallen mooier en soepeler en isoleren beter. Ken je onze collectie gordijnstoffen al? Je hebt een uitgebreide keuze in kleuren, materialen, transparanties en prints, die jouw huis een absolute upgrade kunnen geven.

Vraag een gratis gordijnen brochure aan

Wil je erachter komen wat de gordijnen collectie nog meer te bieden heeft? Je leest er alles over in onze gratis brochure.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

4. Voeg textuur en accessoires toe

Textuur kan een hele hoop doen voor de sfeer in huis. Dit is dan ook het moment om meer zachte materialen in huis te halen. Denk aan fluffy kussens op de bank, een vloerkleed onder de salontafel en leg een zachte plaid neer ter decoratie (waar je ‘s avonds op de bank lekker onder kunt kruipen). Deze kleine veranderingen geven meteen een knus gevoel.

Luxaflex® plisségordijnen in een warme woonkamer

5. Kies voor warme kleuren

Warme kleuren, zoals bruin, terracotta, donkerblauw en legergroen kunnen helpen om een gezellige sfeer te creëren. Dat betekent natuurlijk niet dat je meteen alle muren in huis moet voorzien van een nieuwe kleur, met het in huis halen van accessoires in een warme kleur maak je al een groot verschil. 

Bonus tip: het is superleuk om zelf aan de slag te gaan. Heb je nog (oude) potjes en vazen in huis? Gooi ze niet weg, maar geef ze een winterse make over door ze te voorzien van een warme kleur. Je hoeft er alleen verf en kwasten voor in huis te halen en je kunt van start. Zo heb je ook meteen wat leuks te doen als het buiten weer eens regent.

Sfeerbeelden van Luxaflex®
Sfeerbeeld van Luxaflex® Sfeerbeeld van Luxaflex®

6. Verlicht je huis met kaarsen en lampen

Wat verlichting wel niet kan doen! Kaarsen en lampen helpen om een gezellige sfeer te creëren. Zorg ervoor dat de lampen in huis niet te fel licht hebben, dit heeft namelijk een koude uitstraling. Ga daarom voor warm licht of lampen die je kunt dimmen om zo zelf de sfeer in huis te bepalen. Kaarsen zijn een simpele, trendy en voordelige manier van sfeer creëren. Je vindt ze in allerlei soorten, maten, kleuren en geuren en wanneer je ze aansteekt wordt het thuis meteen knus.

7. Neem de tijd en maak de ruimte om te relaxen

Creëer een gezellige plek in je huis om te ontspannen. Dit kan een luie stoel bij het haardvuur zijn, een comfortabele bank of een plekje in de keuken. Natuurlijk aangevuld met al het zachts in de vorm van dekentjes en kussentjes die je keurig hebt afgestemd op de kleuren van je ruimte. Neem ‘s avonds de tijd om een lekkere maaltijd te koken en praat na over de dag met familie of vrienden. Na het eten plof je op de bank voor je favoriete serie. Wat dacht je van de docu van David Beckham op Netflix (BECKHAM) of de nieuwe Videoland serie Eén grote Familie? Er is genoeg te kijken en te ontspannen. Kom maar op met die winter!

Luxaflex® Duette® shades Luxaflex® Duette® shades