Missie Project Malawi

Malaria is helaas nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken onder zwangere vrouwen en jonge kinderen in Malawi. Samen met haar dealers draagt Luxaflex® haar steentje bij in de strijd tegen malaria. Waar horren in Nederland de leefomgeving comfortabeler maken, kan een hor in Malawi het verschil maken tussen leven en dood. De bijdrage van Luxaflex® is dan ook van groot belang: kwetsbare groepen helpen door het installeren van horren die muggen buitenhouden.

Historie Project Malawi

Project Malawi richt zich vanaf het begin op het plaatsen en onderhouden van horren in geboorteklinieken en ziekenhuizen in Malawi. Zo worden (toekomstige) moeders en hun kinderen beschermd tegen deze levensgevaarlijke infectieziekte. Luxaflex Nederland heeft met zeven geboorteklinieken een duurzame samenwerking, in Nkhoma, Malingunde, Nathenje, Malembo, Chimbalanga, Mlanda en Mphunzi.

Door het installeren van de op maat gemaakte Luxaflex® horren wordt jarenlange bescherming geboden, aangezien het gaas is gemaakt van hoogwaardige materialen en daardoor bijzonder duurzaam is. Zo blijft er voldoende ventilatie mogelijk en worden de muggen die malaria verspreiden effectief geweerd. Om dit project verder te kunnen uitrollen, is steun van de Luxaflex® dealers onmisbaar. Luxaflex Nederland vraagt hen niet om een financiële bijdrage, maar om aandacht, inzet en enthousiasme. Want hoe meer horren er worden verkocht, hoe groter dit project kan worden aangepakt.

Luxaflex® is ook trotse sponsor van de School for the Blind in Malingunde – een blindenschool waar ongeveer veertig kinderen permanent wonen – en van Bright Vision Orphan Care in Chamadenga; een organisatie die de behoeften van kwetsbare (wees)kinderen en hun families tegemoetkomt.

Project Malawi 2019

Door de samenwerking met Hunter Douglas en Habitat for Humanity is project Malawi een nieuwe fase ingegaan. Onder het motto “samen bouwen we een beter leven” wordt met de lokale bevolking en lokale bouwprofessionals gewerkt aan huisvesting. Mensen die in krotten leven, leven in angst. Angst voor de gezondheid en veiligheid van hun kinderen. Angst voor regen en natuurrampen. “Een degelijk huis is geen wens, het is een mensenrecht”, zo wijst oud-president van de VS en huidig Habitat-ambassadeur Jimmy Carter op de universele verklaring van de rechten van de mens (VN, 1948).

Samen met de collega’s van Hunter Douglas en Habitat for Humanity pakken we een ander groot probleem in Malawi aan: woningtekort. Samen met toekomstige huiseigenaren en lokale vakmensen bouwen we huizen om gezinnen een dak boven hun hoofd te bieden.

Project Malawi in tijden van COVID-19

Hoe meer horren we in Nederland verkopen, hoe meer klinieken in Malawi wij van horren kunnen voorzien. Onze ambitie is om zo veel mogelijk mensen te beschermen tegen de malariamug, zodat we moeder- en kindersterfte kunnen terugdringen.

En hoewel de fysieke montagereis in 2020 (en helaas naar verwachting ook in 2021) geannuleerd moest worden, houden we de vlam brandend. Met (interne) incentive acties en en andere inspanningen gaan we gewoon door om (hopelijk) in 2022 weer levens te redden met Horren. Omdat het kan, en omdat het moet.

Volg Project Malawi ook op Pinterest en bekijk foto’s