Luxaflex® Horren in Malawi

Luxaflex® Horren: hier comfort, in Malawi een levensgroot verschil.

Hoe fantastisch het ook is dat meer en meer positieve berichten over het onder controle krijgen van malaria ons bereiken, toch is malaria nog steeds een van de grootste doodsoorzaken onder mensen ten zuiden van de Sahara.

We moeten alles op alles zetten om zwangere vrouwen en jonge kinderen te beschermen tegen malaria. Luxaflex® is trots om samen met Cordaid Memisa, een van de grootste Nederlandse organisaties op het gebied van hulpverlening aan moeders en kinderen, een bijdrage te leveren in de strijd tegen malaria in Malawi; nog steeds een van de belangrijkste doodsoorzaken onder zwangere vrouwen en jonge kinderen in Afrika.

In ons land is het vanzelfsprekend dat zoiets eenvoudigs als een hor ons leefklimaat in huis comfortabeler maakt, terwijl in Malawi een hor het verschil kan maken tussen leven en dood. Simpele oplossingen kunnen fors bijdragen aan het redden van levens.

Door een deel van onze horrenopbrengst aan dit project te besteden kunnen we alles op alles zetten om zwangere vrouwen en jonge kinderen te beschermen tegen malaria. Ons project met Cordaid Memisa kent als doel het aanbrengen van horren in kraamklinieken, ziekenhuizen en/of scholen in de omgeving van Malingunde in Malawi. Dit om (toekomstige) moeders en hun kinderen te beschermen tegen deze verwoestende ziekte.

Door de installatie van op maat gemaakte Luxaflex® Horren wordt jarenlange bescherming geboden. Ventilatie blijft mogelijk en muggen die malaria verspreiden worden effectief geweerd. Het Luxaflex® gaas is gemaakt van hoogwaardige materialen en is daardoor bijzonder duurzaam. De mazen van het gaas zijn zeer fijn zodat zelfs de kleinste insecten niet binnen kunnen dringen.

Project Malawi startte in 2014 in juni met een bezoek aan het Malingunde district, waar werd geïnventariseerd hoeveel horren er nodig waren en op welke locaties ze het meest effectief konden worden ingezet. Begin 2015 na de regentijd, volgde de montage. Het effect was direct merkbaar.

Wilt u meer zien van of lezen over bij Project Malawi? Kijk dan op onze blog en volg ons op Facebook, Pinterest en Twitter en zie hoe zwangere vrouwen en jonge kinderen profiteren van dit project.

Over Cordaid Memisa
Cordaid Memisa zet zich al bijna een eeuw in om gezondheidszorg betaalbaar en toegankelijk te maken voor de allerarmsten en geeft daarbij extra aandacht aan zwangere vrouwen: want moeders maken het verschil. Elke 2 minuten sterft ergens ter wereld een moeder tijdens haar zwangerschap, bevalling of in het kraambed. Vaak onnodig. Cordaid Memisa wil dat alle moeders veilig kunnen bevallen. En werkt daarom op tal van fronten om moedersterfte te voorkomen. Want moeders zijn onmisbaar, zij mogen niet sterven. Moeders, gezonde moeders hebben de wil om door te gaan. Voor zichzelf, voor hun kinderen, voor hun omgeving, voor hun land.

Bezoek een verkooppunt voor een vakkundig en persoonlijk advies