Luxaflex steunt LevenXL

Onlangs heeft Luxaflex Nederland aan de stichting LevenXL een donatie gedaan. Deze stichting ondersteunt mensen met coaching bij het maken van lastige loopbaan- en levenskeuzes.

Deze coaches zijn levenscoaches: coach in echt leven. Zij zijn ernstig ziek of zijn dit geweest. Wij geloven dat iedere ervaring of ziekte, hoe vreselijk ook, anderen en jezelf kan motiveren en inspireren om het leven mooier en betekenisvoller te maken. LEVENXL wil zoveel mogelijk mensen die levensbedreigend ziek zijn (geweest), ondersteunen bij de verwerking van hun ziekte, en het vinden van een nieuwe zingeving die inspirerend is voor henzelf en anderen.

René Gude, de voormalige denkers des Vaderlands was een grote inspiratiebron bij de opzet van LEVENXL. In 2015 overleed hij aan de gevolgen van botkanker. René wist zijn ziekte en de filosofie te gebruiken als inspiratiebron voor zichzelf en anderen. Zijn gedachtegoed maakt deel uit van de training voor levenscoaches. Volgens Gude hebben we allemaal wat humeurmanagement nodig: “Je laat je oneindige wil precies aansluiten bij die eindige projecten die in jouw bereik liggen.” Het is de kunst om nare emoties niet onnodig met je verstand te verlengen. Met dit humeurmanagement, zijn humor en optimisme was hij een bijzonder voorbeeld voor veel mensen. René zette zich in voor de popularisering van de filosofie, waarbij we leren het leven en het lot lief te hebben. Hij maakte vele grote denkers, zoals Nietzsche en Spinoza voor een breder publiek toegankelijk.

Doel en nut van de stichting waren reden voor Luxaflex® een eenmalige donatie te doen. Dat deze gewaardeerd werd blijkt uit de reactie:

Van harte bedankt Luxaflex Nederland BV voor jullie steun! Met coaching ondersteunen we gezonde en zieke mensen. Wij zijn zelf ernstig ziek (geweest) en hiermee vertrouwd geraakt. We hebben opnieuw levenskeuzes gemaakt. Door een luisterend oor te bieden, hopen we mensen te inspireren om vanuit hun kracht te leven. Met deze mooie donatie zetten wij ons werk voort!