hero background

Al 7 decennia lang, thuis bij jou.

Al jarenlange zonwering en raambekleding op maat

70 jarig bestaan

Dit jaar bestaat het merk Luxaflex®️ 70 jaar. Een behoorlijke periode, waarin we er alles aan hebben gedaan om raambekleding te verbeteren, mooier en slimmer te maken, passend bij de laatste trends en ontwikkelingen. Na de introductie van de horizontale jaloezie, kwamen er al snel diverse soorten zonwering en raambekleding, voor buiten en binnen.

Deze horizontale jaloezieën werden in 1951 in Europa geïntroduceerd met de merknaam Luxaflex®. Dankzij hun uitstekende ontwerp en praktische functionaliteit werden ze in korte tijd een zeer gewilde raambekleding. Sindsdien, tot op de dag van vandaag, is Luxaflex® doorgegaan met de introductie van nieuwe, baanbrekende producten, zoals de unieke bekroonde Duette® Shades en Silhouette® Shades.

Wist je hoe de merknaam tot stand is gekomen? Lux is de eenheid van licht, en de lichtinval kunnen we heel flexibel aanpassen. Als je dat combineert krijg je Luxaflex. Al onze producten voldoen hier overigens aan: Het reguleren van licht welke passend is bij jouw woon en leef situatie.

Het verhaal van Luxaflex®

Meer dan zestig jaar geleden startten Joe Hunter en Henry Sonnenberg hun bedrijf: de “Hunter Douglas Machinery Corporation”, om een innovatief giet- en productieproces voor lichtgewicht aluminium te ontwikkelen. Ze wilden iets nieuws, iets compleet anders. Een product dat de wereld van de raambekleding op zijn kop zou zetten: horizontale jaloezieën van aluminium.

Luxaflex® Brochure aanvragen

Vraag gratis brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze Luxaflex® producten.
Brochure aanvragen