Isolerende raambekleding

Energiebesparingstips voor ramen en glaspartijen

  1. Open je raambekleding in de winter zodra de zon schijnt, zodat het zonlicht je huis kan verwarmen.
  2. Zorg dat je in de avond en in de nacht je raambekleding dichthoudt.
  3. Door je raambekleding voor de verwarming te hangen verlies je veel warmte. Hang ze op de juiste plek op, zodat de warmte van de verwarming niet tussen je raam en het gordijn blijft hangen, maar juist in je woning.

Duette® shades Duette® shades

Bespaar op koelings- en stookkosten

In de zomer wil je de warmte graag buiten houden en in de winter juist de warmte vasthouden. Met isolerende raamdecoratie zorg jij ervoor dat je het binnenklimaat in je huis gemakkelijk kunt reguleren.

Via je ramen verlies je veel energie. Ondanks dat de meeste huizen dubbel glas hebben, gaat er nog altijd 20 tot 50% van de energie verloren via de ramen. Door slim om te gaan met je raamdecoratie zorg je voor het milieu en je portemonnee. Wist je dat je tot 270 m3 gas kunt besparen als je je raamdecoratie sluit als het donker wordt? Goede raambekleding zorgt ook voor minder tocht, waardoor je in de winter je verwarming een graadje lager kunt zetten en in de zomer je airco minder vaak aan hoeft te zetten. Met isolerende raambekleding voor binnen kun je wel 6% verwarmingskosten besparen en in combinatie met hr++ glas nog meer. Welke raambekleding je kiest is bepalend voor de hoeveelheid energie die je bespaart.

Let op: de exacte besparing is afhankelijk van veel factoren, de soort raambekleding, het soort glas en het oppervlak, de kamertemperatuur, de verwarming en het sluiten van de raambekleding. Maar in het algemeen geldt: als je kiest voor isolerende raambekleding kies je voor energiebesparing, wooncomfort en.... voor iets moois, want onze raambekleding is er in verschillende kleuren, patronen en motieven, zodat jij ongetwijfeld iets naar jouw voorkeur vindt.

Het reguleren van de temperatuur in huis - zomer en winter Het reguleren van de temperatuur in huis - zomer en winter

Slimme besparingstips

Tip 1: ga voor dubbel glas

Mocht je enkel glas hebben is het verstandig om dit te vervangen voor dubbel glas. De kosten voor dubbel glas kunnen flink zijn, je kunt daarom ook kiezen voor isolerende raamdecoratie, waarmee je alsnog veel energie kunt besparen.

Tip 2: Duette® Architella® shades

Met onze speciale Duette® shades met een aluminium gecoate cel constructie isoleer je nog beter dan met reguliere Duette® shades. Duette® Architella® shades bestaan uit een dubbele cel, waardoor ze extra goed isoleren. Kies je voor een stof met aan de binnenkant een metalen coating dan heb je een nog betere isolatie en kun je nog meer energie besparen. Je kunt Duette® Architella® shades combineren met gevoerde gordijnen voor een stijlvolle en energiebesparende oplossing.

Isolerende Duette® Architella® shades

Tip 3: kies voor slimme raamdecoratie

Om je woning nog energiezuiniger te maken, kun je je Luxaflex® raamdecoratie voorzien van PowerView® automation: een smarthome-systeem waarmee je alle raamdecoratie op afstand kan bedienen via een afstandsbediening, spraakbesturing of de PowerView® app. Zo kan je energie besparen, omdat je minder hoeft te stoken of koelen, want bij veranderende weersomstandigheden pas je vanaf bijvoorbeeld je werk of vakantieadres de stand van je raamdecoratie thuis aan.

Je kunt PowerView® ook aansluiten op je slimme thermostaat om je raamdecoratie automatisch te laten sluiten wanneer de temperatuur onder een bepaalde graad zakt. Gemakkelijk en comfortabel! Een smarthome vol met slimme apparaten maakt het je niet alleen makkelijk, het draagt ook bij aan het zo laag mogelijk houden van je energierekening.

Luxaflex® slimme raamdecoratie - bediening via de PowerView® app Luxaflex® slimme raamdecoratie - bediening via de PowerView® app

Tip 4: werk in laagjes

Layering is een interieurtrend waarbij gordijnen worden gecombineerd met andere raamdecoratie, zoals vouwgordijnen, horizontale jaloezieën of rolgordijnen. Het ziet er stijlvol uit, voegt diepte en dimensie toe aan een ruimte, verbetert de akoestiek en geeft je dubbele de isolatievoordelen van raambekleding. Voor het meeste voordeel op het gebied van energiebesparing kies je voor gordijnen in combinatie met Duette® shades.

Layering - Luxaflex® gordijnen en Duette® shades

Vraag de digitale brochure aan

Bekijk de mogelijkheden en laat je inspireren door onze raamdecoratie.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor jouw aanvraag

Je krijgt zo snel mogelijk de brochure toegestuurd, houd je mailbox in de gaten!

Tip 5: bespaar energie met buitenzonwering

Wist je dat buitenzonwering ook helpt om de warmte binnen te houden en de kou buiten? Onze screens zijn elegant, vlak en worden buiten tegen de gevel gemonteerd. Ze bieden extra isolatie en vormen een een energiezuinige oplossing. Ze houden de warmte binnen in de winter en buiten in de zomer. Zo heb je een comfortabel binnenklimaat, kun je wel naar buiten blijven kijken, voorkom je hinderlijke schittering op je tv, computerscherm of laptop en kun je optimaal genieten van het daglicht. Met screens wordt tot 90% van de warmte van de zon geweerd of vastgehouden - wat direct merkbaar is op koude en warme dagen. Je hoeft het huis niet af te koelen met airconditioning.

Onze rolluiken laten niet of nauwelijks daglicht door en hierdoor zijn ze zeer geschikt als isolerende buitenzonwering. Rolluiken worden buiten tegen de gevel geplaatst en zijn gemaakt van dik materiaal dat zowel kou als warmte voor het grootste deel buiten houdt. Ook zorgen ze voor volledige verduistering, 's nachts en overdag.

Liever buitenjaloezieën? Dat kan ook. Hoewel de warmtewering iets lager is, is deze nog steeds fors en door de lamellen te tuimelen heb je 100% controle over binnentredend zonlicht en dus de lichtinval. En je profiteert van de volgende voordelen:

  1. Comfortabel en gezond binnenklimaat
  2. Vrij uitzicht naar buiten
  3. Optimale lichtcontrole - voorkomt verblinding
Screens van Luxaflex® Screens van Luxaflex®

FAQ's - Isolerende raambekleding