Welke soorten horren zijn er allemaal?

  • Trends, Tips

Horren zijn er in vele soorten en maten, voor verschillende toepassingen en met verschillende typen gaas en profielkleuren. Dat gevoegd bij het feit dat alle Luxaflex® Horren altijd op maat gemaakt worden, zorgt ervoor dat je voor elk raam en iedere deur bij Luxaflex® een passende hor kan vinden.

Horren voor deuren

Plissé- en Rol- Hordeuren

Luxaflex® biedt je de keuze uit de Plissé Hordeur Allure, het meest verkochte type Plissé deur van Nederland,  en de Plissé Hordeur Volare. Ook hebben we de rolhordeur Sencillo Grande. Deze heeft vlak gaas, waardoor het gaas minder snel vies wordt. Daarnaast kan de hordeur heel handig op iedere positie blijven staan. Ook zijn de onder- en bovenkant voorzien van een borstel, zodat het gaas minder uitwaait. En, zoals de naam al verklapt – de perfecte optie voor grotere deuren.

Scharnierende en schuivende hordeuren

De Luxaflex® Schuivende Hordeur loopt op rolletjes (een railsysteem). Een speciale constructie zorgt voor een hermetische afsluiting tussen hor en kozijn. De solide doch stijlvolle deur vraagt slechts weinig ruimte. De Luxaflex® Scharnieren Hordeur is verkrijgbaar in drie verschillende uitvoeringen; met een normaal scharnier, met een dubbelwerkend scharnier en met een zelfsluiter. Ook bieden we een vaste hordeur die tegen een stootje bestand is.

Beeldmateriaal: vaste hor van Luxaflex® Beeldmateriaal: vaste hor van Luxaflex®

Horren voor ramen

Vaste Horren op maat

Een op maat gemaakte vaste hor of inzethor bedekt jouw raam het hele jaar door. Op deze manier kun je genieten van de frisse lucht in je huis en ben je tegelijkertijd beschermd tegen ongewenste insecten. Je kunt alle ramen ongestoord open houden. Luxaflex® levert de robuuste Voorzet- en inzethor Classic, de veelzijdige Inzethor Flex en de Voorzet- en inzethor Plus.

Rolhorren op maat

Een rolhor zit vast in je raamkozijn en geeft je de ruimte om deze te bedienen, zoals jij dat wil. We bieden rolhorren met een verticale lijst, deze beweeg je van links naar rechts. Daarnaast bieden we horizontale horren, die je van boven naar beneden beweegt.

Voordelen van onze Plissé rolhor Raffina (verticale lijst) zijn dat je deze kunt stoppen op iedere gewenste stand én dat het de perfecte oplossing is voor ramen die je moeilijk kunt bereiken omdat je altijd bij de bedieningslat kunt. Onze Rolhor Super Classic is in vrijwel elke raamsituatie toepasbaar en de Rolhor Super Nova is een elegante flexibele oplossing die je ook voor dakramen en draai- / kiepramen kan toepassen.

Beelmateriaal: rolhorren van Luxaflex®
Beeldmateriaal: plissé hordeur van Luxaflex® Beeldmateriaal: plissé hordeur van Luxaflex®

Horren tegen hooikoorts

Het voornaamste doel van horren is het buiten houden van insecten, zodat je binnen ongestoord kunt genieten van de frisse lucht. Maar wist je dat onze horren ook verkrijgbaar zijn met pollenwerend gaas? Door te kiezen voor Poll-tex® gaas wordt 90% van alle pollen uit de lucht gefilterd en ben je tevens beschermd tegen muggen, wespen en andere insecten.

Meer weten? Vraag advies aan een Luxaflex® Horrenspecialist .