Wat is een plissé gordijn?

Het woord Plissé komt van het werkwoord “plisseren” een eeuwenoude textieltechniek. Plisseren is het aanbrengen van fijne plooien in een gesteven stof. In deze blog lees je alles over plissé gordijnen.

Wat is een plissé gordijn?

Door de stof te vouwen en de vorm daarna in mallen te fixeren wordt deze driedimensionaal. Op deze manier heb je een stijlvolle plissé gordijnen op maat voor je woning. Plissé gordijnen zijn er in verschillende materialen, plooidiktes, transparanties en kleuren.

Enkele plissé (Plissé gordijnen)

Plissé gordijnen zijn gordijnen die zichzelf opvouwen bij het openen. Plissé gordijnen op maat, ook wel Plissé Shades genoemd, geven sfeer aan je woonkamer en zijn ze geschikt voor verschillende ruimtes in je huis. Door de slanke stoffen plooi hebben ze een elegante uitstraling en ze zijn geschikt voor vele typen ramen. Zo kan je plissé gordijnen op maat perfect toepassen in serres, ramen met speciale vormen, dakramen of draai- kiepramen.

Luxaflex® Plissé gordijnen zijn leverbaar in vele kleuren, verschillende type stoffen en in vier verschillende graden van verduistering: transparant, semi transparant, lichtdoorlatend & dim out. Zo bepaal je zelf de mate van licht die je toelaat, hoeveel privacy je wilt en bepaal je de sfeer in huis.

Ook zijn er enkele plisse stoffen, waarbij de stof een zigzag patroon heeft en dubbele plissé stoffen (Duette® Shades of Dupli stoffen). De stof ziet er daarbij uit als een honingraat.

Top-down/Bottom-up

Wil je lichtinval en privacy helemaal optimaal regelen? Kies dan voor plissegordijnen met Top-down/Bottom-up optie. Een top-down/bottom-up plisségordijn is een gordijn dat aan twee kanten (onder & boven) kan worden bijgesteld. Zowel van onder naar boven, van boven naar onder en allebei kan worden bediend. Ook kun je kiezen voor een dag en nacht uitvoering, twee transparanties gecombineerd, bijvoorbeeld overdag transparant, ’s nachts verduisterend. Ideaal voor in de slaapkamer of kinderkamer. Zo kun je zelf bepalen hoeveel licht je doorlaat.

Voor vrijwel ieder raam

Wat voor raam je ook hebt, met Luxaflex® Plisse gordijnen ben je verzekerd van een stijlvolle raamdecoratie, omdat plisségordijnen op maat breed toepasbaar zijn. Zo zijn ze uitermate geschikt voor draai-kiepramen, dakramen, speciale raamvormen en nog veel meer. Voor ieder type raam zijn Luxaflex® Plisse gordijnen een ideale raamdecoratie, omdat ze volledig op maat gemaakt worden. Kies voor je draai-kiepraam in de woonkamer bijvoorbeeld voor luchtige en transparante plisségordijnen of voor het dakraam in de slaapkamer verduisterende plissé gordijnen. Alle plisségordijnen zijn in talloze kleuren beschikbaar. De stoffen zijn ook beschikbaar in verschillende patronen.

Heb jij jonge kinderen of huisdieren? Dan zijn plissé gordijnen met onze slimme bedieningen perfect voor een veilige omgeving. Met ons smarthome systeem PowerView® kun je jouw raambekleding bedienen met je telefoon, tablet of Pebble® afstandsbediening en heb je geen loshangende draden. Daarnaast is ons SmartCord® en LiteRise® systeem ook een nette veilige optie.

Wil je plissegordijnen, maar liever niet in je kozijn boren? Dan is FrameFix™ de perfecte raamdecoratie, want hiermee wordt de raambekleding met een magnetisch frame naadloos op het kozijn geplaatst. Handig met schoonmaken! Of kies voor TruFit™. Dit systeem kleeft aan het glas, waardoor je deze geplooide gordijnen zonder boren of schroeven kunt plaatsen. Slim, strak én elegant! Deze gordijnen is te bedienen op dezelfde manier als top-down bottom-up.

Duurzame Plissé Gordijnen

Plissegordijnen zijn ook een zeer duurzame vorm van raambekleding. Goed gebruik van je raambekleding op maat helpt je te besparen op de (de kosten van) het gebruik van verwarming en airconditioning.

Ook zijn Luxaflex® Plissé gordijnen in meer dan negentig duurzame stoffen beschikbaar die onderscheiden zijn met het Cradle to Cradle Certified® brons-certificaat. Dit is een internationaal keurmerk dat een verantwoorde keuze en stimulatie van het kringloopprincipe garandeert. Deze Revival stoffen zijn gemaakt met 100 procent gerecycled polyester garen en industrieel afval.

Luxaflex® heeft verder negen Cradle to Cradle Certified™ FR (vlamvertragende) Plissé gordijnstoffen in haar collectie, zodat maatschappelijk verantwoorde keuzes en veiligheid hand in hand kunnen gaan. Klik hier om meer te weten te komen over onze duurzame producten.

Plissé gordijnen op maat

Download de inspiratie brochure om alles te weten te komen over plissegordijnen. Plissé gordijnen worden altijd op maat gemaakt, zodat jij verzekerd bent van een passende raamdecoratie. Maak gebruik van onze meet- & montage service. Op deze manier regelt onze specialist alles tot in de puntjes en hoef jij je niet druk te maken. Onze producten zijn leverbaar bij onze specialisten over heel Nederland. Bezoek de dichtstbijzijnde specialist in de buurt om alles te weten te komen over onze producten.