Reinigingsinstructies plissé gordijnen

De stof van zowel Duette® Shades als Plissé Shades is niet van de bovenbak en onderbak te scheiden. Ter voorkoming van grondige vervuiling kunt u de Duette®- en Plissé stof regelmatig afstoffen met een plumeau of met een handstofzuiger op een lage stand.

Bij vlekken is het advies deze zo snel mogelijk met een zachte spons en lauwwarm water met eventueel een niet synthetisch wasmiddel af te nemen.

Let op! Duette®- en Plissé-stoffen welke zijn voorzien van een gemetalliseerde achterzijde of binnenkant dient u niet met water af te nemen omdat hierdoor de gemetalliseerde laag aangetast kan worden. Zorg er bij elektrische producten voor dat de bovenbak met de motor niet nat wordt.

Voor het reinigen van het gehele product is het mogelijk om niet gemetalliseerde Plissé-stof, Plissé voorzien van coating en Duette® stoffen en, met uitzondering van de black-out versie, met onderlat in een bad onder te dompelen. U dient wel de stalen verzwaringslat uit de onderlat te halen door het kunststof eindkapje uit de onderlat te verwijderen.

Handel als volgt:

Vul een bak, bad of bassin met lauw/warm water (30 °C) en voeg een schepje of dopje niet synthetisch wasmiddel toe. Leg de stof in het water en houdt de bovenbak altijd boven water. Als de bediening met water in aanraking komt kan deze corroderen en daardoor niet meer (optimaal) werken.

Door de plooien niet als bundel in het water te houden, maar deze te openen, zal het reinigingsresultaat verbeteren. Voorkom het kreuken of vervormen van de stof en de plooien. Bij vlekken kunt u met een zachte spons of kwast de stof afnemen. Laat de stof niet langer dan twee uur in het water staan.

Hang de stof boven het bad volledig uit (kantel hierbij de stof zodat de boven- en onderbak rechtop staan) en spuit deze voorzichtig aan voor- en achterzijde schoon zodat vuil en zeepresten van de stof verdwenen zijn. Trek de stof voorzichtig op en zorg dat de plooien op de juiste wijze vouwen. Als de bundel stof geheel samengevouwen is, druk dan met beide handen boven- en onderlat nog eens extra samen. Hierdoor kunt u zoveel mogelijk water uit de stof knijpen.

Monteer nu de Duette® Shade of het Plissé Shade weer in de montagesteunen en laat de stof geheel uitzakken. Eventuele vlekjes of restvuil kunt u nogmaals trachten te verwijderen met een lichtvochtige zachte spons.

Trek de stof ieder uur eenmaal helemaal op zodat de vouwen in de stof worden hersteld. Daarna kan deze direct weer een uur worden uitgehangen (stof weer helemaal laten uitzakken). Herhaal deze cyclus totdat de stof droog is.