Alle voordelen van zonneschermen op een rij

Zonneschermen, ook wel terraszonwering of knikarmschermen genoemd, zien we in veel tuinen terug. Maar... welke soorten zijn er eigenlijk? Ontdek de vele mogelijkheden in deze blog!

Alle voordelen van zonneschermen op een rij

Wat is een zonnescherm?

Een zonnescherm is een scherm dat voor het raamkozijn hangt en in- en uitgerold kan worden zodra de zon gaat schijnen. Zonneschermen zijn dus alleen zichtbaar op de momenten dat je deze nodig hebt. Zeker als je een tuin op het zuiden hebt, is een zonnescherm een uitkomst. Lees hieronder waarom!

Schaduwplekken creëren

Het belangrijkste voordeel van een zonnescherm is natuurlijk het zonwerende effect. Onder een terrasscherm kun je tijdens warme dagen heerlijk koel op een groot schaduwoppervlak zitten. Terraszonwering is erg geschikt voor zowel brede als smalle gevels. De knikarmen, oftewel de armen die ‘scharen’ als je het scherm neerlaat of optrekt, zorgen ervoor dat je ongehinderd over je terras loopt. Hiermee verleng je de woning en creëer je tegelijkertijd nieuwe functies voor het terras. Denk aan een eet- en barbecueruimte, een gezellige loungehoek of zelfs een buitenkeuken.

Hou je huis koel

Dankzij een terrasscherm kun je zelf beschut in de schaduw zitten en houd je ramen en glazen deuren ook vrij van zonnestralen. Door het dempen van het zonlicht komt er automatisch minder warmte het huis in. Zo blijft het in de zomermaanden heerlijk koel in huis en dat is wel zo lekker tijdens het thuiswerken of als je even de warmte wilt ontvluchten!

Voorkom schitteringen en houd je meubels mooi

Als je thuiswerkt, wil je niet dat het licht reflecteert op je beeldscherm. Een terrasscherm biedt hierbij uitkomst. Het zorgt ervoor dat zonlicht en warmte optimaal worden gefilterd en voorkomt schitteringen op je computerbeeldscherm. Zo kun jij ongestoord je werk doen! Een andere fijne bijkomstigheid is dat meubels langer meegaan. Doordat er minder felle zonnestralen je huis binnendringen, zal je interieur een stuk minder verkleuren.

Van groot tot klein

Dankzij de vele soorten en maten is er altijd een zonnescherm dat aan jouw wensen voldoet. Maar welke is het meest geschikt? Allereerst is het handig om te bepalen hoe groot het zonnescherm moet zijn.

Zo is het zonnescherm Fiora Grande geschikt voor brede gevels tot ruim 7 meter breed. Het is een elektrisch zonnescherm met strakke vormgeving zonder zichtbare schroeven en kabels. De sierlijke Fiora Compact is een knikarmscherm speciaal voor kleinere terrassen en smalle gevels tot 4,5 meter. Ook deze is elektrisch te bedienen en is erg fijn in gebruik. Beide schermen zijn volledig gesloten, waardoor het doek en de onderdelen goed beschermd zijn tegen verschillende weersinvloeden.

Onze nieuwste zonwering is het knikarm zonnescherm Nova Shade: een elegant terrasscherm dat met een maximale breedte van 6 meter voldoende zonwering biedt voor dagelijks en intensief gebruik op terrassen. Door de maximale hellingshoek van 60 graden is dit scherm ook ideaal voor op het balkon. Het zonnescherm is verkrijgbaar met allerlei kleuren zonnedoeken, waardoor er altijd één perfect bij je huis past. Wil je je terras mooi verlichten op zomeravonden? Kies dan voor de optionele ledverlichting, die in de armen en eventueel voorlijst gemonteerd kan worden.

Ben jij na het lezen van deze blog benieuwd geworden naar onze terraszonwering en de prijzen hiervan? Ga dan langs bij één van onze dealers.