Vijf interieurtrends voor de kinderkamer

Het wordt vroeger donker en steeds kouder buiten. Dat betekent dat kinderen steeds meer binnenshuis spelen. Kan de kinderkamer bij jou thuis een opknapbeurt gebruiken? Laat je inspireren door de laatste interieurtrends!

Vijf interieurtrends voor de kinderkamer

Na de zomervakantie en warme maanden wordt het buiten regenachtig, koud en vroeger donker. Hierdoor moeten kinderen steeds meer hun plezier binnenshuis zoeken. Spelen doen ze dan vaak het liefste in hun eigen gezellige slaapkamer.

Kleur in de kinderkamer

De tijd dat roze voor meisjes was en blauw voor jongens is allang voorbij. Kies daarom eens voor een neutrale kleur zodat ook de kinderkamer bij de rest van het huis past. We schreven al eerder een blog over de kleur terracotta en hoe je die kunt toepassen in huis. Niet alleen in volwassen slaapkamers is dit kleurenpalet populair, ook in de kinderkamer zijn deze natuurlijke kleuren niet meer weg te denken. Verf één muur, of een gedeelte hiervan, in een neutrale kleur uit het terracotta-palet en maak af met mooie accessoires voor een rustgevend en sfeervol geheel.

Tip van BintiHome: jungle-kamer

Interieurstylist Souraya Hassan van BintiHome creëerde een kamer in jungle-thema met Arabische invloeden voor haar zoontje Younes. Bekijk het eindresultaat in haar blog. Ze startte met het maken van een kleurenpalet bestaande uit oker, naturelkleuren en groentinten. Hierbij koos ze voor Duette® Shades met kindveilige Top Down/Bottom Up-bediening. Haar tip: “Als je aan de slag gaat met kleur op de wanden door middel van verf of behang, kijk of je de raamdecoratie mee kan nemen in het kleurenpalet. Wil je juist contrast creëren en zorgen dat de raamdecoratie opvalt, bijvoorbeeld wanneer je één muur een accentkleur hebt gegeven? Geef de raamdecoratie dan ook deze kleur. Wil je dat de raamdecoratie mooi samenvalt met de muren? Geef de raamdecoratie dan dezelfde kleur als de muur van het raam.”

Beeld: Souraya Hassan (BintiHome) - verduisterende Duette® Shades Beeld: Souraya Hassan (BintiHome) - verduisterende Duette® Shades

Transformeer de kamer met behang

Niet alleen met kleur kun je de kinderkamer sfeer en gezelligheid geven. Maak van één wand in de kamer een accentmuur en behang deze met een leuk printje. Door de andere wanden in een neutrale kleur te houden, behoud je rust en ruimte in de kamer. KEK Amsterdam heeft veel verschillende behangsoorten voor de kinderkamer. Kies bijvoorbeeld voor een print met Nijntje, een behang met dieren en de eerste letter of voor prachtige tekeningen van Fiep Westendorp.

Beeld: KEK Amsterdam®

Een goede nachtrust is het halve werk

Goed slapen is essentieel voor de gezondheid van iedereen. Zeker als je kind nog volop in de groei zit, is een goede nachtrust goed voor de ontwikkeling. Als er te veel en te vroeg zonlicht door de ramen naar binnen komt heeft dit een negatief effect op het slaappatroon van je kind. Daarom is verduisterende raambekleding belangrijk. Een goed verduisterende kamer helpt bij het rustig in slaap komen. Onze Duette® Shades verduisteren de kinderkamer en absorberen tot wel 45 procent van het geluid dankzij de dubbele plooi. Duette® Shades beschikken daarnaast over Top Down/Bottom Up-bediening, een volledig kindveilig systeem om de raambekleding te openen en sluiten.

Beeld: Luxaflex Duette® Shades

Natuurlijke sfeer met rotan

Nóg een trend die we niet alleen terugzien in de rest van het huis maar ook zeker populair is in de kinderkamer, is het gebruik van natuurlijke materialen. Vooral meubels van rotan zijn populair in de kinderkamer. Denk bijvoorbeeld aan een bed van rotan en bijpassende stoeltjes waar je kind zelf een boekje kan lezen. Ga je liever voor een kleinschaligere make-over? Kies dan voor de grote rotan opbergmanden van Ferm Living. Zo is meteen al het speelgoed opgeruimd en geeft het de slaapkamer ook nog eens een trendy touch. Twee vliegen in één klap! Als laatste kun je kiezen voor een mooie hanglamp van natuurlijk materiaal die de setting helemaal compleet maakt

Beeld: Flinders.nl & Ferm Living