Kleur bekennen in huis: kies voor nude kleuren

  • Eline van Dijk
  • Trends

Nude kleuren zijn beroemd zodra het over make-up gaat maar huidtinten toepassen in je interieur, dat moet je durven! Je krijgt meteen een warme, zwoelere sfeer die perfect combineert met een witte of naturelle basis in huis.

Door: trendwatcher en journalist Monique van der Reijden

Nude kleuren zijn veelvoorkomend in de make-upwereld, maar deze huidtinten toepassen in je interieur, dat moet je durven! Toch creëer je met deze tinten direct een warme, zwoelere sfeer die perfect combineert met een witte of naturelle basis in huis. In deze blogpost laten we graag zien hoe je dat doet! Maak bijvoorbeeld een opvallend kleurenvlak met nude tinten als perzik, poeder of rosé. Of ga een stapje verder en kies voor toon-op-toon nudes.

Nude kleurvlak

Is jouw interieur fris wit met mooie semi-transparante rolgordijnen? Dan heb je een tijdloze basis die perfect is voor de toepassing van deze trend! Maak ergens in de ruimte een kleurvlak in een nude tint voor een opvallend detail. Je kunt bijvoorbeeld je keukenkastjes (tip: alleen de bovenste rij) verven of kies voor één wand in fluweelzacht perzik. Natuurlijk kun je ook voor raamdecoratie in een huidskleur kiezen, want ook daarmee creëer je een kleurvlak zodra ’s avonds de blinds of jaloezieën dichtgaan.

Monochrome ruimte

Je kunt een groter statement in huis maken door een hele kamer monochroom in een nude kleur te decoreren. Het werkt absoluut en het is zeker niet te heftig, omdat je met een zachte kleur speelt. Laat de ‘blush’ monochrome ruimte overlopen in fris wit voor een goede balans. Gemixt met grijze horizontale jaloezieën die een tijdloos karakter hebben en kleuren als grijs, wit en zand is de totale beleving rustgevend.

Ontdek horizontale jaloezieën

In deze digitale brochure lees je alles over onze horizontale jaloezieën.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je aanvraag!

Je ontvangt de brochure binnen een paar minuten in je mailbox!

Stylingtips met nudes

Verf een wand in de hal of gang in een zalmroze tint en vergeet daarbij de deur niet! Zo beleef je de nudes trend op een subtiele manier met een groots effect.

  • Hang een XXL-spiegel met roségoud spiegelglas van het hippe Deense designmerk AYTM aan je muur. Zo heb je in een handomdraai een nude eyecatcher waar ieders oog op valt. Hang de spiegel niet te hoog, maar bevestig deze zodanig dat de onderzijde van de spiegel op heuphoogte hangt.
  • Je kunt ook kiezen voor een blush-kleurige glazen wand in plaats van een dichte muur. Optisch beleef je meerdere ruimtes, maar dankzij de transparante uitstraling van het gekleurde glas - dat zich goed leent als ruimteverdeler - voelt het huis ruimtelijker, kleurrijker en moderner aan.

Terracotta accessoires

De styling maak je compleet met terracotta en roségouden accessoires. Kies bijvoorbeeld voor een vrijstaande roségouden metallic kraan bij het bad of de wastafel. Verzamel old school terracottapotten die je vult met tropische planten voor een Latin Vibe, want met nude kleuren wanen we ons al snel in Zuid-Amerikaanse sferen. Een simpel wit rolgordijn, Plissé of Duette® Shade voor het raam zorgt voor privacy in de badkamer, zonder te veel daglicht weg te nemen.

Sensuele vormen

Bij nude kleuren denk je al snel aan het naakte vrouwelijke lichaam. Niet alleen de huid tinten, maar ook de sensuele vormen van het vrouwelijk lichaam zien we nu veel terug in kunstwerken, kunstfotografie en woonaccessoires zoals vazen, schalen, zeepjes en beelden. Combineer dit met zachte materialen, zoals fluweel en teddystoffen, voor nog meer tactiliteit.

Sweet dreams

De slaapkamer leent zich ook goed voor de nudes trend, want hiermee wordt de totale sfeer verleidelijk en zacht. Maak toon-op-toon gebruik van de nude kleuren. Zo past alles goed bij elkaar, ook als een meubelstuk van een ander materiaal gemaakt is. Een hangend bedlampje is een nieuw trendsignalement in de slaapkamer; de truc is om het bollampje niet te hoog te hangen!