Trend: walking on sunshine!

  • Trends

Thuiswerken heeft een deze dagen een centrale rol gekregen. Juist daarom is het reguleren van daglicht in huis belangrijker dan ooit. Dat doe je met de nieuwe collectie Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®, waarmee voor elk raam en elke gewenste lichtinval een goede en decoratieve oplossing is.

We leven in een nieuwe tijd. Nu we meer thuis zijn en werken, raken we bewuster van wat we kunnen verbeteren en hoe we meer sfeer en functionaliteit in ons interieur kunnen brengen. Thuiswerken heeft een centrale rol gekregen en juist daarom is het reguleren van daglicht in huis belangrijker dan ooit. Dat doe je met de nieuwe collectie Horizontale Jaloezieën van Luxaflex®, waarmee voor elk raam en elke gewenste lichtinval een goede en decoratieve oplossing is. Dat ‘door de zon gebleekt’ geel een van de nieuwste trendkleuren is voor aankomend jaar, is voor iedereen een opsteker. Van deze kleur worden we allemaal vrolijk!

Door: Monique van der Reijden, journalist en trendwatcher

MAXIMAAL UITZICHT

In de nieuwe architectuur wordt ruimtelijk en luxe wonen vertaald naar zoveel mogelijk daglicht, kamerhoge glazen ramen en schuifpuien. Prachtig mooi natuurlijk! Maar vaak is dit een te grote ‘overbrugging’ voor een standaard gordijn of andere vorm van raamdecoratie. Tegelijkertijd wil je zo optimaal mogelijk van je uitzicht blijven genieten. Voor twee keer zoveel zicht naar buiten zijn er nu de 25 mm en 50 mm brede horizontale jaloezieën in MegaView® uitvoering met unieke kantelfunctie; vanwege de extra ruimte tussen de jaloezieën heb je een veel beter uitzicht. Ze kunnen ramen tot maar liefst vijf meter hoog afdekken. De afgebeelde zachtgele kleur combineert mooi met lichtgekleurd eikenhout, wit en zachte naturellen.

ZONNIGE ZOMERDAGEN

De nieuwe kleurstalen van Luxaflex® vormen een actueel kleurenpalet voor het totale interieur. Om het hele jaar door een warme en zonnige sfeer in huis te hebben mix je pastelgeel met karamel en andere zachte bruin en naturel tinten. De houten ronde tafel is een musthave in het trendy interieur en met het rattan kastje van Bloomingville versterk je het tropische gevoel.

TRENDKLEUR: CRÈMEGEEL

Voor de liefhebbers van het moderne en landelijke interieur zijn wit en naturel vaak basiselementen. Maar door crèmegeel toe te voegen ontstaat een hedendaags en nieuw gevoel. De sfeer blijft ‘puur natuur’ maar is iets meer fris en zonnig. Houten jaloezieën van Luxaflex® kunnen nu met het slimme bedieningssysteem PowerView® Motorisation worden geïnstalleerd: onder andere via Google Home, Apple HomeKit en Amazon Alexa zijn de jaloezieën op afstand bestuurbaar (en koordloos) waardoor ze er nog strakker uitzien.

DRIE STYLINGTIPS VOOR DE SLAAPKAMER

Dit zijn de 3 klassiekers voor in de slaapkamer waarmee je deze zomer goed zit (en slaapt!):

  1. LINNEN
    Linnen bedtextiel is verkoelend en heerlijk voor zwoele zomeravonden. De kleuren lila en mosterd vormen de ultieme kleurencombinatie op bed voor meer sfeer.
  2. ROTAN
    Plaats een rotan hoofdeinde achter je boxspring en creëer zo de sfeer van een luxe hotelkamer uit de jaren ‘70.
  3. KLEUR VOOR DE RAMEN
    Ga voor gekleurde horizontale (aluminium) jaloezieën, die nu geüpdatet zijn in de nieuwste trendkleuren. Of kies voor vrolijke gele houten jaloezieën!

STYLINGTIP: BADKAMERGEHEIM

De badkamer is allang geen kille ruimte meer. Wil je hier nog meer sfeer aanbrengen? Mix wit sanitair met zwarte accenten zoals een zwarte kraan, lichtarmaturen en witte jaloezieën met zwarte ladderband. Decoreer een of meerdere wanden met een crèmegele of gebleekte mosterdkleur en kies keramische tegels met houtprint. Dat warmt de boel op!