Een hor kopen? Hier moet je op letten bij het kopen van een hor

  • Sophie de Keijzer
  • Tips

Kom maar op met die heerlijke warme zomer! We kunnen er niet genoeg van krijgen, van warmte en zon. Maar bij zomer en warmte horen ook muggen, vliegen en andere beestjes die graag je huis invliegen, terwijl jij daar helemaal niet op zit te wachten. Dus is het verstandig om jezelf en je interieur daartegen te beschermen en dat doe je met een goede hor.

In je ramen, maar ook in je deur. Horren houden namelijk die vervelende insecten tegen, maar zorgen er ook voor dat jij frisse lucht in je huis krijgt. We nemen je graag mee in de wereld van horren, zodat jij ontdekt dat deze niet alleen praktisch zijn, maar ook elegant en passen bij jouw interieur. Voor we van start gaan vraag je jezelf het volgende af:

Drie belangrijke vragen

1) Zoek je een hor voor een deur of een raam?

2 ) Welk type hor heeft mijn voorkeur?

2) Welke gaassoort en profielkleur vind ik passend bij mijn interieur?

Als je bovenstaande stappen volgt is het kiezen van een hor heel simpel. We nemen je puntsgewijs mee op een virtuele reis door de mogelijkheden.

Download de horren brochure

In deze digitale brochure vind je meer informatie over onze horrencollectie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Bedankt voor je brochure aanvraag

Je ontvangt hem zo snel mogelijk in je mailbox

Plissé hordeur en rolhor

1) Ga ik voor een hordeur of voor een raamhor?

Bepaal eerst de keuze, want deuren en ramen hebben verschillende typen horren. Zorg ook dat je globaal de maten van je deur of raam hebt, zodat je kunt bepalen of de hor van jouw keuze het beste past in jouw deur of raam.

2) Welk type hor past het beste bij mijn situatie?

Hordeuren op maat

Voor je deur kun je kiezen uit plissé hordeuren, een rolhordeur of schuivende en scharnierende hordeuren. De keuze is afhankelijk van jouw wensen en het type deur.

Een rolhordeur heeft een vast frame en vlak gaas. Luxaflex® heeft de rolhordeur Sencillo Grande. Het gaas van deze hordeur wordt windvast opgesloten door een sterke constructie. Hij stopt automatisch op een vooraf ingesteld punt of op iedere positie, afhankelijk van het type. Dit systeem is geschikt voor hoge deuren en altijd op maat gemaakt en heeft een subtiel smal frame. Als de hor open is wordt het gaas in een cassette opgerold. Als de hor dicht is, is het vlakke gaas nauwelijks zichtbaar, waardoor het zicht naar buiten blijft behouden.

Alhoewel het gaas een stuk opvallender is, is de plissé hordeur ook een heel subtiele. Deze bedient op dezelfde manier als een schuifdeur, maar het gevouwen gaas neemt minder plaats in. Dit maakt de plissé hordeur uitermate kind- en rolstoelvriendelijk. Luxaflex® biedt twee typen: de Allure en de extra slanke Volare.

De schuivende hordeur is een perfecte oplossing voor een schuifpui, die in een rail in of langs de deuren lopen. En last but not least: de klassieke openslaande, scharnierende hordeur met een magneetsluiting. Deze hor is zelfs te bedienen als je je handen vol hebt. En... bij je bestelling kun je de scharnierzijde naar wens aangeven.

Plissé hordeur op maat

Raamhorren op maat

Welke keuze is er dan bij raamhorren? Net zoals er vele verschillende type ramen zijn, zijn er ook verschillende type raamhorren. Onze rolhorren zijn er in verschillende uitvoeringen en kwaliteiten. Zo kun je kiezen voor een rolhor die je deels open kunt zetten zodat je je dekbed lekker uit het raam kunt luchten en toch de beestjes kunt tegenhouden. Rolhorren zijn eenvoudig te bedienen, elegant en breed toepasbaar.

Inklemhor of voorzethor

De inklemhor Flex past in vrijwel elk raam dat naar binnen opendraait of kiept. Door de dunne flens klemt de hor zich vast tussen het raam en het kozijn. Schroeven en boren is hierdoor overbodig. Een voorzethor is voor ramen die van buiten en binnen draaien. Omdat deze Hor op het kozijn wordt geplaatst (min of meer vast dus) wordt vaak gebruikt bij ramen die minder vaak open en dicht gaan. Veel mensen bergen hun in- of voorzethorren op in de winter.

Plissé hor Raffina

We zijn raamhorren gewend die je van boven naar beneden (en andersom) bedient, maar voor hogere, moeilijk bereikbare ramen is een verticale bedieningslijst juist wenselijk. Bij de Plissé hor Raffina bedien je de hor van links naar rechts (of andersom) zodat je niet op een trapje hoef te staan om de hor dicht te doen. De hor stopt in iedere positie en is eenvoudig te bedienen. Het geplisseerde gaas geeft een speelse uitstraling. En met de kleine inbouwdiepte van slechts 22 mm is deze hor geschikt voor nagenoeg elk raam.

Plissé hor Raffina

3) Bepaal jouw gewenste gaassoort en profielkleur

Afhankelijk van het gekozen model kun je kiezen uit verschillende soorten gaas met diverse kleuren, dessins en structuren. Luxaflex® horrengaas voldoet aan de hoogste eisen met betrekking tot kwaliteit en duurzaamheid.

Heb jij, of iemand uit je gezin last van hooikoorts of allergieën? Dan is het speciale Poll-tex® gaas een uitkomst. Hiermee wordt meer dan 90% van de pollen uit de lucht gefilterd, waardoor de kans op hooikoortsverschijnselen aanzienlijk afneemt.

Je kunt ook kiezen voor ClearView™ gaas. De draden van dit gaas zijn dunner, waardoor het zicht naar buiten verbetert en er 25 procent meer ventilatie mogelijk is. Je behoudt het uitzicht naar buiten en weert nog steeds alle insecten!

Profielkleuren

Kies voor een kleur die matcht bij je kozijn of muur, of juist voor een kleur die lekker contrasteert. Afhankelijk van het gekozen model zijn onderstaande profielkleuren mogelijk.

  • Zwart (RAL 9005)
  • Dennengroen (RAL 6009) - alleen inzethor
  • Staalblauw (RAL 5011) - alleen inzethor
  • Antraciet (RAL 7016)
  • Wit (RAL 9010)
  • Crème (RAL 9001)
  • Zilver (RAL 9006)

Maar weet dat elke gewenste RAL-kleur op aanvraag mogelijk is, bespreek dit even met je horrenspecialist.

Advies, meten en monteren

De hor moet natuurlijk goed passen, anders kruipen de beestjes er zo langs. Wil je je horren op maat laten maken en plaatsen? Je Luxaflex® specialist adviseert, meet en monteert de hor voor je, zodat deze naadloos aansluit op je raam. Zo worden alle beestjes, of ze nu vliegen of kruipen, lekker buiten houden.